Junajted menja politiku ugovora sa igračima

Izvor: B92, 21.Dec.2023, 00:56

Junajted menja politiku ugovora sa igračima

Mančester junajted je rešen da korenito promeni politiku o ugovorima sa igračima.

Kako prenosi Skaj Sports, po dolasku ser Džima Retklifa, značajno će se revidirati politika od koje je klub proteklih sezona imao samo štetu.

Retklif, šef kompanije INEOS zatražiće od svojih saradnika da imaju znatno oštriju politiku čiji će cilj biti da se neguje kultura kluba, pre nego da se obrati pažnja na profit od prodaje igrača.

To praktično znači da će, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u slučaju da klub ne može da nađe rešenje za prodaju igrača, sa njima biti raskidani ugovori.

Ranija politika bila je da se često produže ugovori tim igračima kako ne bi gubili na tržišnoj vrednosti i kako ne bi odlazili kao slobodni igrači.

Kao uspešan primer te nove politike, navodi se Arsenal koji je beskompromisno raskinuo ugovore sa nekoliko igrača ranije poput Nikolasa Pepea, Mesuta Ozila i Pjera-Ejmerika Obamejanga, kako bi menadžer Mikel Arteta oformio zdravu sredinu i stvorio konkurentan tim.

Ne očekuje se da u januaru bude ozbiljnih promena igračkog kadra u Mančester junajtedu, a u fokusu će biti odlazak pojedinih igrača, pre svih Džejdona Sanča koji mesecima trenira odvojeno od ostatka tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.