Junajted je sramota, Pogba ne može ni da veže pertle velikim imenima

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2018, 02:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Junajted je sramota, Pogba ne može ni da veže pertle velikim imenima"

Alan Širer, legenda Njukasla i jedan od najboljih napadača u istoriji Premijer lige, osuo je paljbu po Mančester junajtedu.

Širer je u svojoj kolumni za "San" kritikovao sve - od uprave do igrača, za katastrofalne partije od početka sezone.

"Crveni đavoli" su za vikend izgubili od Vest Hema sa 3:1, što im je bio već treći poraz u prvih sedam kola, pa sada sa samo 10 bodova zauzimaju 10. poziciju.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Mančester junajted je trenutno sramota. Nikada nisam pomislio da ću ovo reći i ne činim to sa velikom oduševljenošću. To je klub koji je imao najviše moralne vrednosti i standarde. I, to nije antimurinjov stav. U stvari, tužan sam jer mu ne ide jer je sjajan menadžer. Prva sezona je bila veoma uspešna, osvojio je dva trofeja, dok je u drugoj bio daleko od titule, iako je završio na drugoj poziciji. Ali je ponovo bio bliži od svih ostali - napisao je Širer.

To je najgori start kluba od sezone 1989. godine.

- Sada ovo. Sramotno je za klub ove veličine da je u medijima u konstantno negativnom kontektstu. Navikli smo da je sve što stiže iz Mančester junajteda pažljivo odabrano. Sada vidimo loše snimke iz trening centra i negativne naslove na dnevnoj bazi.

Ekipu potresaju svakodnevni problemi na relaciji Žoze Murinjo-Pol Pogba, koji utiču ne samo na atmosferu u svlačionici, već i na imidž i ugled kluba.

- Nije sve samo na Žozeu Murinju. Moram pitati i druge. Nikada nije bilo ovako kada sam ja počeo da treniram - klubovi su imali moć, kao i treneri. Sada svu moć imaju igrači. Pol Pogba je najskuplje pojačanje u istoriji Mančester junajteda. Osvrnite se na to za sekundu i razmislite koliko je velikih igrača igralo za ovaj klub. Iako je svetski šampion, ne može ni pertle da veže nekim imenima u istoriji "Old Traforda". Bio je patetičan protiv Vest Hema, toliko loš da je Murinjo morao da ga izvede jer nije uradio ništa.

Širer, koji je postigao 260 golova u Premijer ligi i najbolji je strelac u istoriji takmičenja, nastavio je da kritikuje francuskog reprezentativca.

- Ako namerava da "namesti" otkaz menadžeru, onda to mnogo bolje radi od igranja fudbala, a njegovi saigrači nisu mnogo bolji. A, gde je Aleksis Sančes? To je igrač za kojeg su se borili i ‘grebali’ kako bi ga kupili ispred velikih rivala, "ukravši" ga ispred Pepa Gvardiole. Situacija oko njega sumira sve loše u Junajtedu. Nije bio ni na klupi posle niza loših partija, nije ni blizu nivoa na kojem je bio u Arsenalu i morate se zapitati zašto je to tako. Sitijeva odluka da odustane od tog transfera deluje sve bolja i bolje. Menadžer Murinjovog kvaliteta i neverovatnog CV-a to nije zaslužio.

Za kraj, nije poštedeo ni portugalskog stručnjaka.

- Da li on ne snosi nikakvu krivicu? Taman posla, šta je, dođavola, taktički odradio u porazu od 3:1 protiv Vest Hema. Stavio je mladog vezistu Skota Mektomineja na štopera, a Erika Baija ostavio na klupi. Ako pokušavate da stavite do znanja da niste uspeli da kupite dobrog defanzivnog igrača tokom letnjeg prelaznog roka, postoje mnogo bolji načini od žrtvovanja tri boda. Murinjo je taj koji je kupio Baija, Lindelefa, nijedan nije igrao, niti je ušao dok je mladi vezista bio na "vetrometini". Mislim da to nije dobro vođenje utakmice, ali je u pitanju još jedan čin drame u Mančester junajtedu koji nije urađen dobro - zaključio je Širer.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.