Junajted i Škoti – ima neka tajna veza

Izvor: B92, 07.Dec.2023, 12:38

Junajted i Škoti – ima neka tajna veza

Skot Mektomini je drugi put ove sezone spasao Mančester junajted.

Protiv Brentforda je ušao sa klupe u finišu i postigao dva gola u nadoknadi vremena, dok je dva gola postigao i u pobedi nad Čelsijem (2:1).

Ukupno šest ove sezone u svim takmičennima, a sa pet u Premijer ligi, Škot je najbolji strelac Junajteda koji je sada šesti sa 27 bodova.

Zvuči nestvarno, ali tim sa Old Traforda je bez remija ove sezone u prenstvu, imaju devet pobeda i šest poraza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uz gol razliku 18:18.

Mektominija su pitali šta se to ključno promenilo posle meča sa Njukaslom pa su odigrali dobar meč.

"Očigledno menadžer, da budem iskren. Način na koji smo prišli utakmici, dosta laganih treninga kako bi smo ostali sveži i sačuvali energiju i ostavili nešto za sledeći meč, jer oni sada idu velikom brzinom. Možemo biti zadovoljni pobedom, ali moramo da gradimo dalje na ovome", rekao je Mektomini.

Priznao je da je protiv Njukasla ekipa igrala veoma loše.

"Protiv Čelsija smo počeli zaista dobro, navijači su bili srećni zbog reakcije posle veoma lošeg izdanja protiv Njukasla. Momci su bili ljuti zbog toga kako smo se nosili na tom meču, to ni izbliza nije bilo dobro. Doći ovde i pobediti, moramo da nastavimo na ovaj način i dalje", dodao je Škot.

Ten Hag je donekle korigovao igru ekipe na sredini, omogućivši Mektominiju da bude više pred golom protivnika, da ne bude na čistoj poziciji "šestice", što nosi određen rizik jer ostavlja dosta prostora na sredini.

On je u mlađim kategorijama igrao na mestu napadača te otuda ne iznenađuje što sve češće postiže golove kako za klub tako i reprezentaciju. Otuda je dobio i pohvale od Erika ten Haga.

"Mislim da su Mektomini i Amrabat odigrali jako, dinamično, aktivno i van poseda. Dobili su zajedno mnogo duela. Skot je bio na pravim pozicijama, postigao je dva sjajna gola. Želimo da igra malo više pred golom protivnika. Da bude u toj zoni, da ulazi između linija. On ima njuh za tako nešto, da u pravom času bude pred golom. On je dobar finišer", zaključio je Ten Hag.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.