Junajted aktivirao Rohovu klauzulu

Izvor: B92, 12.Avg.2014, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajted aktivirao Rohovu klauzulu

Kako prenose mediji na Ostrvu, ali i u Portugaliji, Mančester Junajted aktivirao je odlaznu klazulu u ugovoru Markosa Roha sa lisabonskim Sportingom.

Reč je o sumi od 25 miliona evra, ali treba napomenuti da samo 25 odsto od celokupne sume ide ekipi iz Lisabona.

Levi bek reprezentacije Argentine je na Mundijalu u Brazilu upisao nekoliko kvalitetnih partija, a prethodna dva meseca je bio povezivan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa prelaskom u Sautempton.

Ipak, 'Sveci' nisu uspeli da ubede Roha da se preseli na Sent Meri, ali ni da zadovolje čelnike 'Lavova' adekvatnom ponudom.

Prilikom pregovora sa ekipom našeg Dušana Tadića, vodeći ljudi tima sa stadiona Žose Alvelade zahtevali su neverovatnih 38 miliona evra, ali su u međuvremenu, na zahtev igračeve menadžerske agencije 'ProEleven', smanjili otklupnu klauzulu.

Inače, pomenuta agencija poseduje 75 odsto prava na igrača, ali je Sporting taj koji ima konačnu odluku kada je u pitanju cena.

Kako prenosi "A Bola", sam igrač je upoznat sa interesovanjem tima sa Old Traforda i ima veliku želju da obuče dres Junajteda.

Dvadesetčetvorogodišnji igrač je karijeru započeo u rodnoj La Plati, prošavši školu Estudijantesu. Igrač moskovskog Spartaka postao je 2011. godine, a samo godinu dana kasnije prešao je u Sporting.

Luj van Gal je ovog leta doveo mladog levog beka Sautemtona Luka Šoa, kao i veznjaka Atletik Bilbaa Andera Ereru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.