Junajted: Glejzer vraća deo dugova

Izvor: B92, 16.Nov.2010, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajted: Glejzer vraća deo dugova

Vlasnik Mančester junajteda Malkolm Glejzer saopštio je da će do 22. novembra otplatiti kredit od 220 miliona funti, koji je uzeo 2005. godine.

Reč je o najnepovoljnijem kreditu koji je uzet u poslednjih pet godina, jer godišnja kamata na njega iznosi čak 16.25 odsto.

U saopštenju koje je izdato u utorak, porodica Glezer tvrdi da ne "isisava" keš iz kluba za otplatu skupih kredita, mada se ne navodi iz kojih sredstava će biti plaćeno 220 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << miliona funti.

Navijači "crvenih đavola", međutim, ne veruju Amerikancima i traže jasan odgovor na pitanje kako oni finansiraju servisiranje dugova uzetih na ime Mančester junajteda.

"Sada je pravo vreme da Glejzeri konačno jasno i glasno kažu istinu o tome šta se dešava u Mančesteru i kakvi su im planovi. Dosta je bilo tajni i spinova svih vrsta. Pozivamo ih da navijačima kažu punu istinu, kakva god ona bila", rekao je izvršni direktor Udruženja navijača Mančester junajteda Dankan Dresdo.

Ni posle otplate kredita od 220 miliona funti, Mančester junajted neće biti ni blizu finansijskoj situaciji kakvu je imao pre prodaje kluba, kada nisu postojali dugovi.

Prema kvartalnom finansijom izveštaju od 30. septembra, ukupna dugovanja Mančester junajteda smanjena su sa 521.7 na 509.4 miliiona funti, a magazin "Forbs" je pre dva meseca procenio da klub vredi 1.8 milijardi dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.