Jubilej - Pre tačno 20 godina Solskjer napravio neviđeno i postao menadžer Junajteda! (video)

Izvor: Sportske.net, 06.Feb.2019, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jubilej - Pre tačno 20 godina Solskjer napravio neviđeno i postao "menadžer" Junajteda! (video)

Tog dana je ušao u istoriju, Ser Aleks je objasnio zbog čega je Norvežanin najbolja rezerva na svetu.

Mediji u Engleskoj kažu da su danas tačno dve decenije od kada je Solskjer promovisan u trenera Mančester Junajteda.

O čemu se radi.

Naime, 1999. u slavnoj sezoni triple krune, na današnji dan je Ser Aleks poslao na teren Norvežanina u trenutku kada je Mančester Junajted >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << vodio protiv Foresta sa 4:1.

Bio je 80. minut, Norvežanin je do kraja postigao četiri gola za konačnih 8:1.



"On je najbolja rezerva na svetu, uvek se osetim krivim kad sastavljam tim, ali tako je, niko bolje od njega ne ume da pročita igru tokom meča i da na kraju to iskoristi"
, rekao je Ser Aleks.

Solskjerje bio poznat kao fudbaler koji veoma pažljivo prati igru, gleda protivnika, slabosti i šta bi mogao da iskoristi tokom meča.

Upravo tog dana je Ser Aleks odao priznanje igraču.



"Njega ne uznemirava što je rezerva, on mentalno jeste na terenu kada je i na klupi, zbog toga kada uđe odmah nalazi način da promeni situaciju".


Na kraju te sezone je Solkjer učestvovao u mitskom preokretu protiv Bajerna, a na neki način može da danas slavi dve decenije kako je u očima svog velikog menadžera postao trener.

"Sad kad moram rano da ustanem i budem prvi u trening centru, shvatam kako je bilo Ser Aleksu", nasmejao se danas Solskjer.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.