Januzaj izabrao Belgiju?

Izvor: B92, 02.Apr.2014, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Januzaj izabrao Belgiju?

Mladi fudbaler Mančester Junajteda Adnan Januzaj je izgleda konačno prelomio i izabrao da igra za reprezentaciju Belgije, prenose lokalni mediji.

Januzaj je već nekoliko meseci bio u centru pažnje evropskih medija, ne samo zbog sjajnih igara na startu sezone, već i zbog neodlučnosti čiji će nacionalni dres da nosi.

Sudeći prema fotografijama iz svlačionice Junajteda, Januzaj je već odabrao Belgiju. Jedna belgijska televizija je uočila na njegovim kostobranima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pred meča sa Bajernom u Ligi šampiona zastavu Belgije.

Otac mu je Albanac s Kosova, majka iz Turske, a odrastao je u Belgiji, pa je mogao da bira između šest reprezentacija, uključujući srpsku i englesku, jer je interesovanje pokazao i Roj Hodžson.

Međutim, Januzaj nije sigurno ni razmatrao Srbiju, dok još uvek nema pravo na državljanstvo Engleske.

Kosovo je navodno odbio u februaru pred prvi meč ove selekcije protiv Haitija, njegov otac Abedin je kritikovao FS Albanije zbog neprofesionalizma, dok je Adnan već branio boje Belgije u mlađim selekcijama.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.