Hej, Rondon, skoči i daj ga glavom X3! Pogba i Ibra za tri boda Junajteda, Siti siguran, Gundogan povređen (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 15.Dec.2016, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hej, Rondon, skoči i daj ga glavom X3! Pogba i Ibra za tri boda Junajteda, Siti siguran, Gundogan povređen (VIDEO)

Napadač iz Venecuele zvezda večeri, Totenhem ubedljiv

Jedan Mančester siguran, drugi klecav i srećan, Totenhem ubedljiv, međutim, večerašnji mečevi Premijer lige pali su u senku onog u Birmingemu. Na Hotornsu je u zvezdu 16. kola engleskog prvenstva sam sebe promovisao - Slomon Rondon!

Momak iz Venecuele uradio je ono što većina golgetera na Ostrvu teško može da izvede. Dao je het-trik. I to ne bilo kakav, već het-trik glavom! Mrežu nesrećenog Lukaša >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Fabijanskog pogađao je u 60, 61. i 63. minutu i tako ulepšao pobedu svog Vest Bromvič Albiona nad Svonsijem - 3:1.

Često osporavani Rondon ovoga puta pokazao je svo umeće igranja glavom. Specijalitet Tonija Pjulisa - napad iz vazduha - pokazao se u najboljem svetlu, pa je nekadašnji cebntarfor Zenita samo koristio centaršuteve Meta Filipsa i Krisa Brunta (dvaput) kako bi posle Dankana Fergusona (Everton protiv Boltona 1997) postao tek drugi igrač u istoriji Premijer lige koji je postigao het-trik glavom.

Alal vera, majstore!

Konačno je proigrao i Mančester Siti. Posle dva šokantna poraza u prvenstvu (od Čelsija io Lestera),. te bezbolnog remija sa Seltikom u Ligi šampiona, ekipi Pepa Gvardiole se „nacrtao“ Vortford koji je, ruku na srce, skupo prodao kožu na Etihadu. Na kraju je bilo samo 1:0 na Građane, koji su tri boda zgrabili na krilima večerašnjeg kapitena Pabla Zabalete.

Argentinac je u 33. minutu vrlo dobro reagovao na centaršut Kevina de Brujnea, na drugoj stativi prosto zakucao loptu pod prečku i tako omogučio Belgijancu da se pohvali kako je ove sezone dogurao već do 11. asistencije u svim takmičenjima.

Jedina loša vest za Građane je činjenica da se krajem prvog poluvremena povredio Ilkaj Gundogan.

Sigurnu pobedu pred svojim navijačima upisao je i Totenhem. Pevci su na Vajt Hart Lejnu lako tukli nedorasli Hal i uz dva pogotka Kristijana Eriksena pokazalo da su brzopotezno preboleli poraz na Old Trafordu pre tri dana.

Danski reprezentivac je bio dominantna figura u meču u kome je domaćin sve vreme diktirao ritam i stvarao šanse. Štaviše, gostima nije dozvolio da se razmahnu, Poketinova želja da se dominira u posedu lopte naročito se očitala u akciji pre prvog gola kad su fudbaleri Totenhema razmenili čak 30 pasova, pre nego što je Eriksen ćušnuo loptu u mrežu na dodavanje Danija Rouza.

Sredinom drugog dela Eriksen je iskoristio i asistenciju Kajla Vokera za svoj četvrti gol u prvenstvu ove sezone, koliko ih je tako i u 41 prethodnom susretu za ekipu iz severnog Londona, čiji trijumf je zapečatio Vinsent Vanjama.

PREMIJER LIGA, 16. kolo:

Utorak:

Bornmut – Lester 1:0 (1:0)

/Pju 34/

Everton - Arsenal 2:1 (1:1)

/Kolmen 44, Vilijams 86 - Sančez 20/

Sreda:

Midlsbro – Liverpul 0:3 (0:1)

/Lalana 29, 68, Origi 60/

Sanderlend – Čelsi 0:1 (0:1)

/Fabregas 40/

Vest Hem – Barnli 1:0 (1:0)

/Nobl 45/

Kristal Palas - Mančester junajted 1:2 (0:1)

/Mekartur 66 - Pogba 45+2, Ibrahimović 88/

Mančester Siti – Votford 2:0 (1:0)

/Zabaleta 33, Silva 86/

Stouk – Sautempton 0:0

Totenhem – Hal 3:0 (1:0)

/Eriksen 14, 64, Vanjama 73/

VBA - Svonsi 3:1 (0:0)

/Rondon 50, 61, 63 - Rautlidž 78/

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

PL - Spasitelj Ibra, sigurni Siti i Totenhem (video)

Izvor: Sportske.net, 14.Dec.2016, 23:59

Gradski rivali iz Mančestera upisali su pobede u okviru 16. kola engleske Premijer lige, a ubedljive pobede večeras su ostvarili Totenhem i Vest Bromvič Albion...Taman što su prekinuli niz od tri uzastopna remija trijumfom u derbiju sa Totenhemom fudbaleri Mančester Junajteda ponovo su hodali po...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.