Gvardiola bi pomogao Junajtedu? Sa ovakvim saradnicima, nema šanse!

Izvor: Sportske.net, 27.Sep.2019, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvardiola bi pomogao Junajtedu? Sa ovakvim saradnicima, nema šanse!

Mnogi se pitaju šta bi se desilo sa Junajtedom da je Gvardiola prihvatio poziv da zameni Fergusona. Po svemu sudeći, ništa...

Pep Gvardiola je ima dobru procenu. On je bio prvi kandidat sa kojim je Ser Aleks razgovarao, ali se tada trener Barselone zahvalio na ponudi i rekao da ima druge planove.

Onda se dogovorio sa Bajernom, mnogi su ga optuživali da je izabrao lagodniji put, na kraju je završio u Sitiju.

S obzirom na tužnih šest godina Mančester >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Junajteda, pojavljuju se analize u kojima se tvrdi da bi bolje prošli da je Pep prihvatio poziv Fergusona.

Ipak, današnja analiza u "Dejli Mejlu", pogađa u centar. Pep bi verovatno bolje vodio tim od Mojesa, možda i od Van Gala i Murinja, ali ne bi bilo značajnog napretka.

Naime, Junajted, odnosno njegove gazde, ali i direktori, se i ne pretvaraju da je uspeh na terenu najvažniji. Pisali smo, Junajted je fakturisao ogromnih 700 miliona, prihodi rastu i pored loših rezultata, a teren je u drugom planu.

Od odlaska Fergusona, Junajted je sa Van Galom osvojio FA Kup, sa Murinjom Liga kup i LE, ali je osim jednog drugog i jednog četvrtog mesta, svih ovih godina bio izvan mesta koje vodi u Ligu šampiona.

Problem je što i dalje odluke donose nefudbalski ljudi, poput Vudvorda, što sportskog direktora nema, iako je čak najavljeno da će neko biti doveden. Junajted je kupovao igrače u zenitu poput Švajnštajgera, Matića, Mate, sada su krenuli drugim putem, angažuju klince, ali biće potrebne godine da na ovaj način naprave ekipu.

Šta bi tu Gvardiola mogao da promeni?

Baš ništa.

Njega je u klubu dočekala jasna struktura, sa Feranom Sorijanom koji se bavio finansijama Barse i bio potpredsednik i Ćikijem Begristajnom dugogodišnjim sportskim direktorom Katalonaca i nekadašnjim fudbalerom. On je 2008. Pepu i pružio šansu iako mu se nudio Murinjo i na kraju se to ispostavili kao sjajan potez.

Bez podrške, jasno definisanih ciljeva i fudbalskih odluka kada su u pitanju transferi, Gvardiola ne bi napravio ništa u Junajtedu. Siti je uložio ogroman novac, ali ni Junajted nije zaostajao. Na kraju, uzeli su igrače koje je Pep želeo, poput Sančeza i Megvajera i nisu napravili ništa.

Ali, sa druge strane, mada su navijači besni, klub neće rizikovati, dok je ogromnog profita, Vudvord je bezbedan, bez obzira na rezultate.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.