Ferguson: Imao sam problem; Ronaldo: Fergi mi je bio kao otac

Izvor: B92, 18.Dec.2021, 13:47

Ferguson: Imao sam problem; Ronaldo: Fergi mi je bio kao otac

Aleks Ferguson, bivši menadžer Mančester junajteda, pričao je za klupsku televiziju o zvezdi tima, Kristijanu Ronaldu.

Škotski stručnjak je bio taj koji je doveo Portugalca na Old Traford 2003. godine.

Ferguson se prisetio momenta sa debija Ronalda koji je oduševio navijače.

"Uvek ću se sećati toga, sećam se da sam njegovom agentu tada rekao da on neće igrati svaku utakmicu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Međutim, ako je tako dobar, neću moći da ga zaustavim. Uvek igrate sa svojim najboljim igračima. Sećam se te prve utakmice u sezoni, bio je rezerva. Ušao je i bio apsolutno fantastičan! Publici se dopao, tako da sam bio u situaciji, da li da mi igra sledeći meč ili da ga opet stavim na klupu? Bio mi je to zaista veliki problem", priznao je Ferguson.

Kada je Ronaldo ušao na teren protiv Boltona bilo je 1:0, do kraja rezultat se promenio na 4:0.

Ferguson je Kristijana za naredni meč sa Njukaslom ipak ostavio na klupi, a Ronaldo se prisetio kako je izgledao taj debi.

"Zamislite, imate 18 godina, dolazite iz Sportinga i igrate sa zvezdama kao što su Gigs, Skols, Kin, Solskjer. Bio sam pomalo nervozan, ali mi je Ferguson u tom periodu mnogo pomogao da se povežem sa ostalim igračima. Sećam se da me je povremeno zvao u svoju kancelariju i da smo u početku komunicirali preko prevodioca. Nije to bio problem. Glavna stvar bila je ono što mi je Ferguson govorio, pomagao da rastem, kako u fudbalu tako i kao osoba. Pomagao mi je i od prvog dana i uradio je sve što je rekao. Uvek kažem da mi je Ferguson kao otac u fudbalu", priznao je Ronaldo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.