Eriksen: Gledao sam snimak kolapsa već dan posle

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 09:32

Eriksen: Gledao sam snimak kolapsa već dan posle

Kristijan Eriksen, vezista Mančester junajteda, pre dve godine na šampionatu Evrope doživeo je srčani udar.

Danski reprezentativac se u junu te godine na meču sa Finskom srušio na terenu i samo zahvaljujući brzoj intervenciji lekarske ekipe, preživeo je.

Sve godine kasnije, Eriksen igra sa ugrađenim defibrilatorom i nezamenjiv je član tima sa Old Traforda.

Eriksen je za Dejli Telegraf rekao kako je snimak momenta kada se srušio na terenu, gledao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već sutradan u bolnici.

"Video sam taj snimak dan posle, kako bih shvatio šta je bilo i kako bih se pripremio za ono što dolazi. Ipak, nikada nije bilo lakše. Gledate to i ne razmišljate o tome šta je to. Pogledate i to je sve", kaže Kristijan.

On je rekao da nastoji da živi normalno i da maksimalno uživa u igri.

"Ono što sam iz svega naučio je da treba uživati u životu i svemu što on nosi, igrati fudbal ako je zabavno, Ako nije, treba raditi nešto drugo."

Eriksen sa partnerkom Sabrinom Kvist Jensen ima dvoje dece.

"Za mene je mnogo važnije bilo vratiti se i biti ono što jesam, nego da sam se vratio i radio nešto drugo. Prvi cilj bio je vratiti se, biti otac i suprug sa punim radnim vremenom. Za mene je to bilo najvažnije", zaključio je Eriksen.

Danski fudbaler je nedavno dobio priznanje Laureus za povratak godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.