Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2021, 20:35

Dva poklon gola, Mančester Junajted zahvaljujući De Hei uzeo Čelsiju ono po šta je došao (VIDEO)

Plavci bili bolji ali su skupo platili Žoržinjov kiks

Mančester Junajted je došao u goste Čelsiju da iščupa bod i uspeo je u tome. Mogao je možda i sva tri ali to bi bilo baš nezasluženo. Čelsi je bio za klasu bolji tim ali ga je skupo koštala kardinalna greška Žoržinja koji je poklonio gol Sanču. Na drugoj strani se revanširao Van Bisaka glupim penalom pa je Čelsi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tek sa bele tačke savladao najboljeg pojedinca meča Davida de Heu – 1:1.

Majkl Kerik je danas vodio Mančester Junajted poslednji put. Privremeni trener u iščekivanju Ralfa Rangnika može da bude zadovoljan ostvarenim na dva teška gostovanja u sedam dana. Pobedio je Viljareal, uzeo bod na Stamford Bridžu i pokazao da bi bilo bolje da je klub ranije otpustio Solskjera. Pošteno je odradio svoj deo posla...

Kerik je prilično iznenadio izborom startne postave, ostavljanjem Kristijana Ronalda na klupi i odlukom da igra strogu defanzivu protiv lidera. Ispred poslednje linije sa četvoricom su igrala čak trojica zadnjih veznih Fred, Matić i Mektomini. Bruno Fernandeš je bio jedini kreativac na sredini, a napad su predvodili Rašford i Sančo. Zbog povreda i suspenzija nije bilo Varana, Megvajera, Šoa, Pogbe, Kavanija... Na drugoj strani Tomas Tuhel nije mogao da računa na povređene Kovačića, Kantea i Čilvela, a nedovoljno oporavljeni Lukaku je dobio šansu tek u poslednjih desetak minuta.

Junajted se odlučio da čeka grešku rivala i prepustio loptu Čelsiju koji je dominirao u prvom poluvremenu. Imao je loptu u svom posedu skoro 70 odsto vremena, četiri šuta u okvir gola, a rival nijednom nije zapretio golu Mendija. Od starta je De Hea bio pod velikim pritiskom ali je kao u najslavnijim danima spasavao gol Junajteda. Hadson Odoi je u već u prva tri minuta imao sjajnu šansu i još jednu koju je namestio Zijehu ali je De Hea bio na visini zadatka.

Tek posle dvadesetak minuta igre je Bruno Fernandeš imao šut sa 25 metara i bila je to prva prilika gostiju. A najbolju priliku za domaće je imao Ridiger posle pola sata. Strašan šut Nemca sa 20 i kusur metara je novom spektakularnom paradom zaustavio De Hea uz pomoć prečke.

Čelsi je zaslužio makar minimalno vođstvo na poluvremenu ali je sjajni De Hea ispravio sve greške svojih saigrača iz poslednje linije.

Lider je odigrao poluvreme bez greške u defanzivi ali je prvu napravio na početku drugog poluvremena i ona je bila kobna. Žoržinjo je ostao kao poslednji čovek odbrane i katastrofalno reagovao na prijemu. Poklonio je loptu Sanču koji je zajedno sa Rašfordom izašao sam na Mendija i odlučio da šutira. Na njegovu sreću, pogodio je i prevario Mendija ali možemo da zamislimo kakva lavina kritika bi mu se sručila na glavu da je promašio. Rašford je bio sam pred praznim golom...

Mogao je Junajted ubrzo i do šokantnih 2:0 ali je Fred upropastio dobru šansu. Kerik je uveo Ronalda umesto Sanča ali je najbolji period Junajtedove igre presečen glupošću Arona van Bisake. Po ko zna koji put, desni bek je sasekao krila saigračima očajnom reakcijom u defanzivi. Promašio je loptu i raspalio Tijaga Silvu po nozi u situaciji kada je lopta već išla od gola. Skrivio je penal koji je Žoržinjo iskoristio i makar donekle se iskupio za kiks kod gola.

Tuhel je rešio da doda gas, ušli su Maunt, Pulišić, na kraju i Lukaku ali je Junajted odoleo... Ridiger je u nadoknadi vremena propustio poslednju dobru šansu. Njegov volej sa peterca je završio poreko gola i bod je otišao za Mančester. Čelsi ima za čim da žali, Junajted može da bude zadovoljniji.

PREMIJER LIGA – 13. KOLO

Subota

Arsenal – Njukasl 2:0 (0:0)

/Saka 56, Martineli 66/

Kristal Palas - Aston Vila 1:2 (0:1)

/Guehi 90+5 – Target 15, Mekgin 86/

Liverpul - Sautempton 4:0 (3:0)

/Žota 2, 32, Tijago 37, Van Dajk 52/

Norič - Vulverhempton 0:0

Brajton - Lids 0:0

Nedelja

Brentford - Everton 1:0 (1:0)

/Toni 24pen

Lester – Votford 4:2 (3:1)

/Medison 16, Vardi 34, 42, Lukman 68 – King 30pen, Denis 61/

Mančester Siti – Vest Hem 2:1 (1:0)

/Gundogan 33, Fernandinjo 90 - Lancini 90+4/

Čelsi - Mančester Junajted 1:1 (0:0)

/Žoržinjo 69 penal - Sančo 50/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.