Delegacija Mančester Junajteda posetila stadion Partizana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2019, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Mančester Junajteda posetila stadion Partizana

Delegacija Mančester Junajteda, uoči utakmice protiv Partizana, posetila je stadion Partizana i odala počast legendama kluba, koji su poslednju utakmicu uoči avionske nesreće 1958. godine odigrali baš u Humskoj, saopšteno je na sajtu engleskog kluba.

Nesreća se dogodila u Minhenu, nakon utakmice sa Crvenom zvezdom u Kupu šampiona, a poginula >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su osmorica fudbalera, od čega petorica koji su počeli tu utakmicu.

Ukupno su 23 osobe izgubile život.

Komemoraciji su prisustvovali izvršni potpredsednik kluba Ed Vudvard, ambasadorka Velike Britanije Šan Meklaud, kao i klupske legende Brajan Robson i Miki Tomas.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mančester se Humskoj setio 1958: Venac za žrtve minhenske tragedije

Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2019

U znak pomena na žrtve avionske nesreće u Minhenu 1958, delegacija Mančester junajteda posetila je stadion Partizana i komemorativnim skupom oživela sećanja na 23 osobe nastradale pri povratku iz Beograd, sa meča Kupa šampiona protiv Crvene zvezde, igranog pre 61 godinu u Humskoj (3:3). Legende...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.