Izvor: MozzartSport.com, 10.Maj.2020, 16:37

Da li Igalo ostaje u Mančester Junajtedu?

Želi ga nazad i bivši klub

Odion Igalo je došao u Mančester Junajted kao panična akvizicija u samom finišu zimskog prelaznog roka i nadmašio je očekivanja.

Iako Nigerijac zimus nije bio ni u užem krugu kandidata za dolazak u napad Mančester Junajteda, na kraju su engleskom klubu propale glavne želje i doveli su Igaloa iz kineskog Šangaja kao utešno pojačanje u poslednjim minutima zimske pijace. Njegova pozajmica se jedva ozvaničila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zbog tadašnje situacije sa korona virusom u Kini, morao je da prođe period izolacije i načekao se na debi u dresu Crvenih đavola. Kada je dobio šansu, sjajno ju je iskoristio. Na osam utakmica u svim takmičenjima je postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju iako je u većinih tih utakmica ulazio sa klupe. Ispostavio se kao pravo pojačanje i igrač na kojeg trener Solskjer uvek može da se osloni.

Igalo je vrlo brzo uverio klub, stručni štab i navijače da je pravi čovek za Mančester Junajted, pa velikan sa Old Traforda sada želi da ga trajno zadrži posle isteka pozajmice koja traje do 30. juna. Crveni đavoli bi najradije produžili pozajmicu, ali problem pravi kineski Šangaj Šenhua sa kojim je Igalo pod ugovorom. Kinezi ne žele novu pozajmicu i u obzir dolazi samo konačno prodaja za sumu od oko 23.000.000 evra. Štaviše, Šangaj toliko želi Igaloa nazad da mu je ponudio produžetak ugovora do 2024. godine sa istim finansijskim uslovima. A oni su basnoslovni. Nigerijac u Šangaju zarađuje preko 20.000.000 evra godišnje, a Mančester Junajted tokom pozajmice plaća nešto manje od polovine njegovog ugovora iz Kine. Doduše, Nigerijac ima i bonuse za svaki gol.

Igalo je sada u dilemi da li da napravi ogormnu finansijsku žrtvu za ostanak u Mančester Junajtedu i da pristane na tri puta manju platu ili da novim potpisom ugovora u Kini obezbedi buduće generacije. Junajted bi ga možda i otkupio ako Kinezi ne budu popustili, ali mu svakako ne bi dao iste finansijske uslove koje ima u Kini. Čak ni približne…

(FOTO: reuters)

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.