Da komšiji crkne sezona: Jang arhitekta preokreta nemilosrdnog Junajteda, Mata prelomio meč iz ofsajda (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 12.Apr.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da komšiji crkne sezona: Jang arhitekta preokreta nemilosrdnog Junajteda, Mata prelomio meč iz ofsajda (VIDEO)

Felaini u ulozi amajlije, Kompaniju oprošten crveni, Crveni đavoli na plus četiri u odnosu na gradske rivale, 100. gol Aguera za Građane

Šta radite kada vam je glavni gradski rival na zemlji? Ako pitate igrače Mančester Junajted reći će vam: „Šutnite ih jako, i to više puta“.  Mančester Siti je bio na kolenima pred derbi sa Junajtedom, a Crveni đavoli nisu pokazali milosti i gurnuli su komšije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << još niže pošto su posle ranog vođstva Sitija postigli četiri gola i odaljili se na četiri boda razlike u odnosu na aktuelnog šampiona Engleske.

Navijači gostujuće ekipe su imali razlog da se nadaju osam minuta pošto su na startu meča podsetili zašto je trofej Premijer lige u njihovom vlasništvu, Džejms Milner je u osmom minutu presekao odbranu domaće ekipe i pronašao Davida Silvu iz drugog plana, a Špancu nije bilo teško da zabeleži 36 premijerligašku asistenciju u poslednjih četiri godina, u ovoj kategoriji je lider elitnog engleskog takmičenja.

A zahvlan mu je bio Serhio Aguero pošto je posle 542 minuta posta uspeo da postigne pogodak, svoj 99 u svim takmičenjima za Siti i peti protiv Junajteda u ovom takmičenju.

Meč je posmatrao selektor Engleske Roj Hodžson i imao je šta da vidi pošto je Ešli Jang pokrenuo Junajted i samo šest minuta kasnije uz dosta sreće posle centaršuta sa leve strane uspeo da poravna rezultat. Onda je preuzeo ulogu asistenta, 57. put u Premijeršipu. Nije mu bilo ni teško pošto je u 27. minutu gađao savršenu metu – Maruana Felainija. Belgijanac je glavom preokrenuo rezultat, a najzagriženiji navijači Sitija će reći da je bio u ofsajdu, ili barem njegova afro frizura, možda su i u pravu.

Marouane Fellaini's afro was offside! pic.twitter.com/ddQB4kJ8gw

Oni sujeverni su tada već mogli da zabeleže pobedu pošto Junajted u istoriji Premijer lige nije izgubio utakmicu kod kuće kada je vodio na poluvremenu, a Siti nije pobedio na strani u prvenstvu više od 20 godina na strani kada je gubio na poluvremenu. Pritom je Felaini izgubio samo jedan meč u Engleskoj kada je postigao gol, pre šest godina.

Drugo poluvreme je počelo bez povređenog Vensana Kompanija, a Belgijanac je možda i ranije mogao da napusti igru jer je u prvom poluvremenu pokosio Dejlija Blinda sa podignutim đonom i dobio samo žuti karton.

Sudije su nadoknadile propust u drugom poluvremnu kada nisu dosudile ofsajd Huanu Mati za njegov treći gol u poslednja tri meča, ali zasluge idu i timskoj igri surovog Junajteda koji je postigao barem tri gola na osam od poslednjih 11 premijerligaških utakmica na Old Trafordu.

Odbrana Sitija je onda uzela i te kako dobro plaćeni odmor i Kris Smoling je posle slobodnog udarca glavom iz kaznenog postigao četvrti gol Junajteda, a pogodak Aguera u 89. minutu - njegov 100. za klub - neće mnogo utešiti navijače Građana.

Junajted je zasluženi pobednik – uprkos golu iz ofsajda – ali gubitnik je engleski fudbal pošto u startnim postavama obe ekipe nije bilo igrača iz omladinskih pogona mančesterskih giganata.

Mančester Junajted – Mančester Siti 4:2 (2:1)

/Jang 14, Felaini 27, Mata 67, Smoling 73 – Aguero 8, 89/


Stadion: Old Traford

Sudija: Mark Klatenburg

Mančester junajted (4-1-4-1): De Hea – Valensija, Smoling, Džons (od 75’ Roho), Blind – Kerik, Mata(od 80’ Di Marija), Erera, Felaini (od 83’ Falkao), Jang – Runi

Mančester Siti (4-2-3-1): Hart – Zabaleta, Kompani (od 46’ Mangala), Demikelis, Kliši – Ture, Fernandinjo – Navas (od 74’ Lampard), Silva, Milner (od 63’ Nasri) – Aguero

Premijer liga - 32. kolo:

Subota:

Svonsi  - Everton 1:1 (0:1)

/Šelvi 69pen – Lenon 41/

Sautempton – Hal Siti 2:0 (0:0)

/Vord-Prouz 57pen, Pele 82/

Sanderlend – Kristal Palas 0:3 (0:0)

/Vikam 90 - Mari 48, Bolasi 51, 54/

Totenhem – Aston Vila 0:1 (0:1)

/Benteke 35/

Vest Bromvič Albion – Lester Siti 2:2 (2:1)

/Flečer 8, Gardner 26 – Nadžent 20, Hut 81/

Vest Hem – Stouk 1:1 (1:0)

/Kresvel 7 – Arnautović 95/

Barnli – Arsenal 0:1 (0:1)

/Remzi 12/

Nedelja:

Kvins Park Rendžers – Čelsi 0:1 (0:0)

/Fabregas 88/

Mančester junajted – Mančester Siti 4:2 (2:1)

/Jang 14, Felaini 27, Mata 67, Smoling 73 – Aguero 8, 89/

Ponedeljak:

21.00 Liverpul – Njukasl

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.