Čudesan remi Čelzija i Junajteda

Izvor: Politika, 06.Feb.2012, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudesan remi Čelzija i Junajteda

Dva gola Boška Jankovića. – Roma pregazila Inter. – Fiorentina zaustavila Udineze. – Juventusu i Milanu samo po bod. – Prvenac Lekića

Iako silno oslabljeni Čelzi i Mančester junajted odigrali su u Londonu još jedan za pamćenje. Čudesan remi začinjen preokretom, sa šest golova – po tri na obe strane, dva penala, dva autogola, sijaset >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << propuštenih prilika i svakom po bod, konačan je epilog uzbudljivog derbija 24. kola „Premijer” lige. „Plavci” su vodili s 3:0, „đavoli” ih stigli, a u finišu su i jedni i drugi mogli do pobede, mada je domaćin bio bliži tom cilju.

Nakon polučasovne „uspavanke” Čelzi je poveo uz dosta sreće. Staridž je izvanredno prošao pored Evre i ubacio u sredinu, intervenisao je De Hea, ali je lopta odbijena od njegove noge pogodila Evansa i odsela u mreži (36. minut). Već posle 25 sekundi drugog dela Čelzi je duplirao prednost. Tores je ubacio s desne strane, a Mata prosto zakucao pod prečku na oduševljenje većine gledalaca na „Stamford bridžu”. U 50. minutu Mata je izveo slobodan udarac, Luiz je tukao glavom, ali se lopta odbila od ramena Ferdinanda, promenila pravac i završila u gornjem levom uglu.

Osam minuta kasnije Staridž je prekršajem zaustavio Evru, a siguran izvođač penala bio je Runi. U 69. minutu arbitar Veb je pogrešno procenio duel Velbeka i našeg Ivanovića i ponovo upro prst na belu tačku. Opet je Runi bio precizan i smanjio na 3:2. Izjednačio je Ernandez u 84. minutu udarcem glavom sa četiri metra. De Hea je u završnici maestralno odbranio šuteve Mate i Kejhila i sačuvao čudesnih 3:3.

Senegalci su doneli pobedu Njukaslu protiv Aston vile 2:1. Ba je doneo prednost „crno-belima”, izjednačio je Kin (45+4), a trijumf domaćinu obezbedio je sjajnim pogotkom debitant Sise (72), koji je pre tri nedelje stigao iz Frajburga.

Na četiri utakmice „Serije A” gledaoci nisu videli gol. Sijena je odolela lideru Juventusu, a u protokolu nije bilo nekadašnjih fudbalera Vojvodine Krasića i Brkića. Ni igrači Milana i Napolija nisu uspeli da pronađu lopti put do protivničke mreže, pa će ovaj duel ostati upamćen po crvenom kartonu Ibrahimovića (64). Tomovićev Leče je kod kuće remizirao s Bolonjom, kao i „fenjerdžija” Novara s Kaljarijem.

Roma je pregazila Inter s 4:0. Žuan je doveo „vučicu” u vođstvo (13), a zatim je Borini dva puta matirao Cezara (41. i 49). Debakl „plavo-crnih” uvećao je Krkić (89). Đenova je u „matineu” pobedila Lacio s 3:2. Meč je obeležio naš reprezentativac Janković, koji je dva puta savladao golmana Marketija (25. i 46). U 86. minutu pobrao je aplauze, kada ga je zamenio Slovenac Birsa. Inače, Palasio je leđima okrenut golu lepom parabolom sa roglja „peterca” doveo Đenovljane u vođstvo (10). „Lacijali” su ublažili poraz pogocima Ledezme s bele tačke (54) i Gonzaleza (90).

Partizanova „filijala” je zaustavila „crno-bele” iz Udina. Prednost Udinezeu doneo je Di Natale (14). Fiorentina je preokrenula na 3:1. Crnogorac Jovetić je postigao dva gola iz jedanaesteraca (39. i 84), a Slovenca Handanovića matirao je i Kasani (56). Albanac Torje (90), koji je u 67. minutu zamenio našeg Bastu, smanjio je na konačnih 3:2. Mladi reprezentativac Srbije Nastasić je odigrao svih 90 minuta u dresu „ljubičastih”, dok je Ljajić gledao meč sa klupe.

Palermo je bio bolji od Atalante, koja je već u 27. minutu ostala bez isključenog golmana Konsiljija. Mikoli iz penala (29) i Budan (49) su savladali rezervistu Frezolinija, a Moralez (56) je ublažio poraz gostiju. Parma je odnela sva tri boda iz Verone. Đovinko je najavio pobedu „mlekadžija” (46), izjednačio je Tero (50), a konačan rezultat postavio je rezervista Kjeva Lusijano, koji je savladao svog golmana Sorentina (69).

Hihon je pogotkom Karmela (32) bio na pragu pobede protiv Osasune, ali je bod gostima doneo Lekić (77). Nekadašnji član Crvene zvezde je izvanredno reagovao na centaršut Bertrana i udarcem glavom sa desetak metara matirao nemoćnog Pabla i postigao svoj prvi prvenstveni gol ove sezone.

Verder je dva puta vodio golovima Pizara (30. i 47), ali je Frajburg osvojio bod pogocima Makijadija (32) i Šmida (70). Za goste iz Bremena ceo meč odigrao je naš mladi reprezentativac Ignjovski. Keln je golom Albanca Rošija (72) odneo bodove iz Kajzerlauterna i „uvukao” se u sredinu tabele.

Đ. Smiljanić

objavljeno: 06.02.2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.