Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jul.2016, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brexit podigao cijenu Pogbi

Pol Pogba mogao bi da se vrati u Mančester Junajted, a taj eventualni transfer će koštati "Crvene đavole" više nego prije mjesec dana.

Junajted će morati da plati Juvnetusu 13 miliona funti (15,5 miliona evra) više zbog Brexita.

Nakon što su Britanci na referendumu glasali za izlazak zemlje iz Evropske unije, uslijedio je pad vrijednosti na londonskoj berzi pa samim tim i vrijednosti funte.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Dan prije referenduma jedna funta je vrijedila 1,308 evra, a danas tek 1,192. Spekuliše se da će Junajted morati da plati Juventusu najmanje 100 miliona evra za Pogbin transfer.

To je prije Brexita bilo 76,45 miliona funti, a danas 83,54 miliona. Bonusi su oko 20 miliona, a prije Brexita su bili 18,3, a tu je i Pogbina plata od 10 miliona funti, što je prije referenduma bilo 9,1.

Tu su i ostali troškovi od oko 4,2 miliona funti, što je sve oko 13 miliona razlike.

"Đavole" bi povrtak momka koji je 2012. otišao bez obeštećenja mogao da košta cijelih 180 miliona evra.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.