Bizarno, ko pravi ove procene vrednosti fudbalera? Cena Ronalda da umreš od smeha

Izvor: Sportske.net, 07.Jan.2021, 17:24

Bizarno, ko pravi ove procene vrednosti fudbalera? Cena Ronalda da umreš od smeha

Veoma upitna formula napravila čudan izbor.

Iako danas nije Svetski dan šale (1. april), CIES-ova najnovija procena vrednosti najpoznatnijih fudbalera današnjice izaziva pravi smeh.

Specijalnizovana kompanija koja se bavi operativnim brojkama koje se odnose na vrednost fudbalera objavila je najnovije podatke, koji se baziraju na proceni spram godina, forme i ugovora određenog igrača.

Prema njihovoj računici najvredniji fudbaler je napadač >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Mančester junajteda Markus Rašfrod, koji se na tržištu vrednuje na 150 miliona funti.

Da je reč o očajnim i na zdravom razumu ne načinjenim procenama svedoči i to da su čak 10 fudbalera Junajteda vredniji od zvezde Barselone Lionela Mesija.

Suludo zvuči i podatak da jednog od trojice najboljih fudbalera današnjice Kristijana Ronalda ni nema na listi.

Užasno izgleda i to kada se vidi vrednost Harija Kejna uprkos tome što igra izuzetnu sezonu u Totenhemu.

Sa druge strane, osim Rašforda, cena je skočila zvezdi PSŽ-a Kilijanu Mbapeu, a najvredniji među defanzivcima je desni bek Liverpula Trent Aleksander-Arnold.

Cena je nastavila da raste i trojici fudbalera koja su obeležila 2020. godinu - Brunu Fernendesu, Alfonsu Dejvisu i Erlingu Halandu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.