Bez golova na Trafordu, Mitrović starter

Izvor: B92, 22.Avg.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez golova na Trafordu, Mitrović starter

Fudbaleri Mančester Junajteda i Njukasla odigrali su bez golova na Old Trafordu u prvom meču trećeg kola Premijer lige.

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović prvi put je bio starter za svoj tim, na terenu je bio do 87. minuta, a u prvom poluvremenu pogodio je prečku, što je bila i najbolja prilika za Njukasl na susretu.

Junajted je bio bolji rival, stvorio je mnogo više prilika, najčešće preko Memfisa, Runija i u finišu Ćićarita, ali junak je bio golman >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << „svraka“ Krul, koji se istakao sa osam odbrana.

Junajted je bio superioran tokom prvog poluvremena. Već u četvrtom minutu meča pogodak Vejna Runija poništen je zbog sumnjivog ofsajda. Engleski fudbaler je nekoliko trenutaka kasnije pokušao udarcem sa distance po sredini, ali to nije predstavljalo problem za golmana gostiju.

U 12. minutu prilika iz slobodnog udarca sa oko 20 metara. Udarac Mate je išao u okvir gola, ali Krul brani i lopta odlazi u korener. Još neko vreme trajala je opasnost po gol Njukasla, ali srećom po gostujuće fudbalere, promene rezultata nije bilo ni u narednim minutima kada je nastavljena opsada gola „svraka“. Memfis je pravio mnogo problema odbrani Njukasla.

Sporadično je Njukasl pokušavao da dođe do gola Junajteda, ali bezuspešno. Oslobođen pritiska u drugom delu poluvremena konačno je orgnizovao nekoliko dobrih napada. Prva šansa za goste bila je ujedno i prva šansa Mitrovića koji glavom, posle centaršuta Mbembe pogađa prečku.

Usledio je još jedan solidan napad, ali opasnost otklanja Mata i Junajted odmah kreće u kontranapad, lepu loptu po levoj strani dobio je Memfis, golman je izašao na njega i ostao na zemlji, Holanđanin je uputio loptu ka Runiju, ali loptu iz kaznenog prostora izbacuje Mbemba. Mitrović je potom ponovo bio u šansi, ali nezgodnu loptu loše zahvata glavom.

U finišu poluvremena pritisak Njukasla. Posle greške igrača domaćih lopta dolazi do Peres snažno šutira sa ivice šesnaesterca, ali lopta po zemlji odlazi tik pored stative. Sudija je pokazao na korner, iako Romero nije dotakao loptu. Posle udarca iz ugla ponovo je Mitrović pravio probleme igračima Junajteda.

Na početku drugog poluvremena nešto slabiji tempo igre, da bi kasnije inicijativu ponovo preuzela ekipa Luja van Gala, a Memfis je odradio najviše posla na terenu za Junajted. Usledilo je nekoliko prilika, a najveća u 70. minutu. Posle centaršuta Runija sa leve strane, Mata je šutirao slabijom nogom iz kaznenog prostora, pa je lopta otišla preko gola.

Odbranom Njukasla uspešno je komandovao Koloćini. Nizali su se napadi u kojima su učestvovali Mata, Memfis i Runi. Opasan je bio i Šo koji je posle duplog pasa sa Šoom šutirao u golmana. Čičarito je ulaskom u igru kreirao najbolju priliku za svoj tim od početka meča. Prvi je stigao do odbitka sa sedam-osam metara, ali ponovo je briljirao golman Njukasla.

Uzbudljiv finiš susreta. Prvo Smoling je pogodio prečku posle kornera, usledila je brza kontra Njukasla preko Sisea, on loptu pred golom dodaje Tauvinu ali on ne stiže do nje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Remi Junajteda i Njukasla, Mitrović solidan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2015

Fudbaleri Mančester junajteda i Njukasla remizirali su danas bez golova na Old Trafordu, u trećem kolu Premijer lige...Domaći tim je od starta silovito krenuo ka golu gostiju, ali se ekipa Stiva Meklarena grčevito branila i na kraju odbranila, uz par sjajnih prilika za gol, među kojima se izdvaja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.