Berbatov se kandidovao – Bugarska dobija novog predsednika FS posle 18 godina

Izvor: B92, 08.Dec.2023, 16:13

Berbatov se kandidovao – Bugarska dobija novog predsednika FS posle 18 godina

Proslavljeni bugarski reprezentivac, nekadašnji igrač Bajera, Totenhema, Mančester junajteda Dimitar Berbatov, kandidovao se za mesto predsedniak FS Bugarske.

Biće to njegov novi pokušaj da preuzme čelnu poziciju u bugarskom fudbalu posle niza prethodnih koji su,do sada, nailazili na otpor doskorašnjeg rukovodstva.

Mesto predsednika FS Bugarske ostalo je upražnjeno nakon što je Borislav Mihajlov nedavno podneo ostavku - nakon 18 godina na toj funkciji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Berbatov je na konferenciji za medije koja je održana u petak poručio da nema nameru da ulazi u konfrontacije sa drugim kandidatima, koliko god ih bilo, već da mu je isključiva namera da postigne dogovor sa svima oko organizacije fer i poštenih izbora.

"Pošto je određen datum održavanja Skupštine, normalno je, kao i prethodni put, da objavim moju kandidaturu za mesto predsednika Fudbalskog saveza Bugarske. Sazvali smo ovu konferenciju da vas upoznamo sa nekim našim idejama", rekao je Berbatov.

Iza ove objave Berbatova je nekoliko burnih meseci u bugarskom fudbalu.

Reprezentacija je zabeležila najgori bilans u jednim kvalifikacijama u poslednjih 60 godina (bez pobede u kvalifikacijama za Euro), a meč sa Mađarima u Sofiji (2:2) protekao je u senci nereda i tuče navijača (protivnika Mihajlova) i policije.

Nekoliko dana posle nemlih događaja Mihajlov je podneo ostavku.

Berbatov je u obraćanju novinarima rekao da će zatražiti sastanak sa najvišim državnim instancama, premiejrom, ministrom sporta, i da želi da svi kandidati za novog predsedniak učien isto, kako bi svi zajedno izneli ideje i vizije u kom pravcu bi bugarski fudbal trebalo da krene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PROMENE NA ČELU SAVEZA: Kandidovala se legenda, Bugari dobijaju novog predsednika

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2023

Borislav Mihajlov vladao 18 godina...Čuveni bugarski reprezentivac, nekadašnji igrač Bajera, Totenhema, Mančester junajteda Dimitar Berbatov, kandidovao se za mesto predsedniak FS Bugarske...Biće to njegov novi pokušaj da preuzme čelnu poziciju u bugarskom fudbalu posle niza prethodnih koji su,do...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.