As Mančester junajteda u trenerskoj klupi

Izvor: Politika, 30.Okt.2012, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

As Mančester junajteda u trenerskoj klupi

Među polaznicima za trenersku A licencu FSS i Nemanja Vidić, kao i 13 bivših reprezentativaca. –Dušan Savić: Privilegija je biti na čelu kolone. – Ivan Tomić: Imam velike ambicije

As Mančester junajteda i jedan od najboljih odbrambenih igrača na svetu Nemanja Vidić rešio je da nakon fudbalske karijere ode u trenere! Naime, on je jedan od četrdeset kandidata za trenersku A licencu Fudbalskog saveza Srbije. Direktor škole Dušan Savić kaže da je privilegija >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << biti na čelu kolone koju predvodi i da ne pamti da je do sada postojalo tako veliko interesovanje bivših i sadašnjih fudbalskih asova.. Pored Vidića školu za trenere pohađaju još: Darko Kovačević, Mateja Kežman, Mladen Krstajić, Ivan Tomić, Gordan Petrić, Goran Drulić, Zoran Mirković, Milivoje Ćirković, Vladimir Ivić… Sve u svemu, 13 bivših fudbalskih reprezentativaca.

– Ovde su bivši i sadašnji asovi koji su jasno istakli želju da posle karijere i dalje žele da ostanu u fudbalu. Naravno, da bi i došli do A licence moraju da prođu školu i nekoliko semestara, da se edukuju u pravom smislu. Verujem da će ovo biti jedna uspešna škola budućih velikih trenera, da time samo dobija srpski fudbal.

U centru pažnje našao se Nemanja Vidić koji je ostao pri tome da ne daje izjave za naše medije, međutim, u neformalnom razgovoru priznao je nakon karijere ima želju da ode u trenere.

Gordan Petrić je, kako smo saznali, svojim šarmom uspeo da okupi gotovo „pola Partizana”. Bivši sportski direktor „crno-belih” Ivan Tomić ne krije da ima velike planove kada završi trenersku školu:

–Imam velike ambicije, želim da postanem vrhunski trener. Želja mi je da na teren prenesem sve ono što nisam uspeo dok sam bio trener u Partizanu. Svakako da raduje činjenica da je ovde veliki broj bivših asova, državnih reprezentativaca.

Inače, predavači će biti naši poznati fudbalski stručnjaci: Milorad Kosanović, Milan Đuričić, Srđan Vasiljević, Radovan Ćurčić i profesor Marko Stojanović..

D. Todorović

-----------------------------------------------------------

Paunović proziva

Bivši fudbaler Partizana i Atletika iz Madrida Veljko Paunović nedavno je imenovan za selektora u FSS. Njemu je pripala dužnost da vodi selekciju dečaka rođenih 1995. Pred današnje prvo okupljanje u Staroj Pazovi gde je zakazan trijagonal, Paunović pre svega očekuje da upozna igrače:

– To nam je glavni cilj jer nas do kraja godine očekuju turniri u Turskoj i Izraelu. Ono što znam da imamo talentovane igrače pred kojima je lepa budućnost.

-----------------------------------------------------------

Pantelić vodi brigu o golmanima

Bivši reprezentativni golman i nekadašnji član niškog Radničkog i francuskog Bordoa Dragan Pantelić vodi brigu o srpskim golmanima. Trenutno je u Staroj Pazovi gde mu još pomaže i Đorđe Pantić, nekadašnji čuvar mreže Partizana i Koblenca.

– Imamo darovite golmane samo je potreban rad i strpljenje – kaže Pantelić.

objavljeno: 31.10.2012
Pogledaj vesti o: Manchester United,   Fudbal

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.