Arsenal i sa desetoricom drži priključak sa Sitijem, Everton iz treće pobedio na Selhurstu

Izvor: B92, 11.Nov.2023, 19:05

Arsenal i sa desetoricom drži priključak sa Sitijem, Everton iz treće pobedio na "Selhurstu"

Fudbaleri Arsenala, Mančester junajteda i Evertona ostvarili su trijumfe u mečevima 12. kola Premijer lige.

Najzanimljivije je bilo na "Selhurst parku" gde su "karamele" bile bolje od Kristal Palasa rezultatom 3:2.

Čak tri puta je ekipa Šona Dajša stizala do prednosti, a poslednji put kad su to učinili došli su i do sva tri boda.

Sve je počelo već u prvom minutu kada je Vitali Mikolenko pogodio za prvu prednost gostiju, ali je već u petom minutu na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << semaforu pisalo 1:1 pošto je Ebereči Eze izjednačio.

To je sve što smo videli u prvom poluvremenu, a na startu drugog je Abdulaj Dukure doneo novu prednost timu iz Liverpula. Ovoga puta je trajala nešto duže, sve do 73. minuta kada Odson Eduar ponovo restartuje meč na početak.

Gol odluke postigao je Idrisa Gej koji je u 86. minutu iskoristio asistenciju Dukurea i iz klizećeg uspeo da sva tri boda vrati na "Gudison park".

Evertonu je ovo treća pobeda u poslednjih pet mečeva i sada su stigli na samo bod zaostatka u odnosu na dvanaestoplasirani Palas. U narednom kolu igraju protiv Junajteda kod kuće, dok će Hodžsonov tim odmeriti snage sa Lutonom.

Aktuelni vicešampion Arsenal je imao najbolji mogući odgovor na prvi poraz u sezoni u prošlom kolu protiv Njukasla, savladavši Barnli kod kuće rezultatom 3:1.

Dugo se tim Mikela Artete mučio da probije bedem sada već najgore odbrane Premijer lige (sa 30 primljenih na deobi poslednjeg mesta sa Šefildom koji tek treba da odigra svoj meč), a konačno ga je probio Trosar u prvom minutu nadokande prvog poluvremena.

Nije se predavao Barnli, stigao je do izjednačenja preko Braunhila, ali su potom Saliba i Zinčenko golovima rešili pitanje pobednika. Arsenal je do kraja ostao sa igračem manje nakon što je Fabio Vieria u 83. minutu dobio direktan crveni, ali gosti na "Emirejtsu" nisu umeli to da iskoriste.

"Tobdžije" su se sa ovom pobedom izjednačili sa vodećim Sitijem koji takođe ima 27 bodova, ali i utakmicu manje. Barnli je upisao peti vezani poraz, ukupno deseti, što ih sa osvojena četiri boda ostavlja na pretposlednjem mestu uz opasnost da budu i poslednji ukoliko Šefild osvoji bod.

Priliku za izlazak iz krize imaće protiv Vest Hema, dok će Arsenal u 13. kolu igrati sa Vest Hemom.

Premijer liga, 12. kolo

Vulverhempton – Totenhem 2:1 (0:1)

Sarabia 90+1, Lemina 90+7 – Džonson 3

Arsenal – Barnli 3:1 (1:0)

Trosar 45+1, Saliba 57, Zinčenko 74 – Braunhil 54

Kristal Palas – Everton 2:3 (1:1)

Eze 5, Eduar 73 – Mikolenko 1, Dukure 49, Gej 86

Mančester junajted – Luton 1:0 (0:0)

Lindelof 59

18:30 Bornmut – Njukasl

Nedelja

15:00 Aston Vila – Fulam

15:00 Brajton – Šefild

15:00 Liverpul – Brentford

15:00 Vest Hem – Notingem

17:30 Čelsi – Mančester siti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.