Izvor: MozzartSport.com, 20.Nov.2021, 19:03

Agonija! Sad stvarno Solskjer mora da dobije otkaz (VIDEO)

I Votford uzeo meru Mančester Junajtedu – 4:1

Odavno su navijači Mančester Junajteda izgubili svaku iluziju ili nadu da sa Ole Gunarom Solskjerom njihov tim može da bude konkurentan u borbi za titulu. Klupsko rukovodstvo je taktiziralo, govoreći da nije pravo vreme za smenu nekada sjajnog centarfora koji iz sedmice u sedmicu krčmi ugled. Progledali su mu kroz prste kada mu je Liverpul naneo katastrofu, imali su reči razumevanja kada su u gradskom derbiju Crveni Đavoli >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ličili na fizički inferiorne petake u borbi sa osmacima. Ali posle poniženja u Votfordu, teško da će biti razumevanja kada je reč o sudbini menadžera Mančester Junajteda.

Ovo što gledamo od početka sezone prosto nije Junajted, niti Solskjer pokazuje naznake da bi, u dogledno vreme, mogao da posloži karte. Deluje čudno, zvuči iritantno za fanove nekadašnjeg šampiona Evrope, ali Junajted može da bude zadovoljan mininalnim porazom (1:4). Raspoloženi Votford se posebno u prvom poluvremenu igrao sa razbijenom i melanholičnom četom Ole Gunara Solskjera. Votford je igrao kao u transu, Junajted sa Sančom i Nemanjom Matićem u startnoj postavi nije imao ni glavu ni rep.

Bila je to igra jednog tima. Votford je pokazao širok spektar ofanzvinh kvaliteta, oslanjajući se na snalažljivost Džošue Kinga, brzinu Ismaila Sara i i brzinu Kika Femenija. Da nije bilo raspoloženog Davida De Hee, Votford bi došao do jedne od najznačajnijih pobeda u klupskoj istoriji. Uspeo je španski čuvar mreže da odbrani dva jedanesterca u uvodnom delu, bacivši u očaj Sara. Ali njegove sjajne odbrane, nisu zarazile agresijom i željom ostatak tima.

Kristijano Ronaldo je bio van ritma, u lisabonskom modu, Bruno Fernandeš je bio senka igrača iz prošle sezone, nije pomogla ni velika želja Džejdona Sanča. Delovalo je da Votford ima igrača više, domaći su stalno bili brži, vezni red Junajteda ništa nije mogao da stigne.

Slika i prilika Junajteda je akcija iz 28. minuta kada je Denis probio po desnoj strani, savršeno centrirao, a Džošua King lepo otvorio stopalo i pogodio mrežu Junajteda. Kako je igrao Junajted ilustruje još jedan podatak – u prvih pola sata Stršljenovi su čak deset puta šutirali ka golu Davida De Hee. Bila je to prava pokazna vežba modernog fudbala i Mančesterovo beznađenje. Produbljeno je u finišu prvog poluvremena kada je Ismaila Sara pogodio dalji ugao i praktično nokautirao Junajted.

Umesto smušenog Mektominija, Ole Gunar Solskjer je na početku nastavka u vatru ubacio Van De Beka. Želeo je da ga otpisani Holanđanin izvadi iz trenerske bule. Bio je to jedini valjan potez Ole Gunara Solskjera. Posle samo pet minuta igre nekadašnji vezista Ajaksa je iskorostio dobar potez Kristijana Ronalda i ponovo otvorio utakmicu. Bilo je mnogo više života u igračima Junajteda, verovatno svesnih činjenice da bi ih peti prvenstveni poraz podvrgao ruglu. Bacio bi na njih senku jedne od najslabijih generacija u ovom veku (ako ne i najslabije). Imao je i Kristijano Ronaldo nekoliko zapaženih poteza, ali kada jedan tim prespava poluvreme onda mu se ne da u odsudnim momentima.

Kada je počeo da se vraća Junajted je bio usporen početničkom greškom Harija Megvajera koji je u 69. minutu zasluženo dobio crveni karton. I pored toga Junajted je nastavio da igra sa mnogo rizika. Iskreirao je Kristijano Ronaldo kolosalnu šansu za Bruna Fernendeša, ali je sjajni Portugalac sa 16 metara tukao visoko preko gola. Totalno nekontrolisano.

Bila je to još jedna slika ovog Junajteda, koji je doživeo treži poraz u poslednjih četiri premijerligaša meča. Previše da bi se i dalje gledalo kroz prste Ole Gunaru Solskjeru. Posebno što je u 90. minutu Žoao Pedru i Denisu pošlo za rukom da podebljaju veliki trijumf.

Veliki dan u karijeri imao je legendarni vezista Liverpula i doskorašnji trener Glazgov Rendžersa Stiven Džerard. Na njegovom debiju u ulozi menadžera Aston Vila je slavila protiv Brajtona i izborila se za nešto relaksiraniju situaciju pred naredne mečeve (2:0).

Morao je da drhti Stivi Dži do finiša, uzimajući u obzir da se Brajton u Birmingemu pokazao kao vrlo solidan tim. Gosti su dugo odolevali, ali je Džeradov tim pokazao strpljenje. I sačekao trenutak velike inspiracije Votkinsa, koji je uzeo loptu u jednoj polukontri u 84. minutu. I potom sam završio akciju. Mings je samo stavio tačku na prvi Džerardov trijumf u Premijer Ligi.

Uskoro opširnije...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.