Izvor: MozzartSport.com, 22.Apr.2021, 11:27

A šta kažete na Superligu Velike Britanije? Možda je vreme za Rendžers i Seltik

Mančester junajted i Liverpul kao kolovođe

Samo što je evropska pretrpela fijakso, rodila se ideja o još jednoj Superligi. Ovoga puta, britanskoj. Tačnije, oživela, pošto nije prvi put da se pominje kako bi Glazgov Rendžers i Seltik mogli da se pridruže Premijer ligi i dodatno osnaže ionako jako takmičenje na Ostrvu.

Prema informacijama Sanaa taj dnevnik iako tabloidnog karaktera bartata ponekad utemeljenim vestima iz sveta fudbala >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << – sve glasnije se pominje kako bi škotski giganti mogli da napuste svoje prvenstvo i priključe se engleskom. S tim što bi, za razliku od evropske Superlige, koja je naišla na opštu osudu, za realizaciju dobila podršku od insituacija kakve su FIFA, UEFA i Vlada Velike Britanije. A videli smo šta se desi kad se država umeša u sport i koliko jak uticaj su imali potezi premijera Borisa Džonsona.

Na Ostrvu se uveliko priča kako plan o pridruživanju Seltika i Rendžersa podržavaju dva engleska velikana, Mančester junajted i Liverpul, sve u sklopu projekta „Big picture“, koji zagovara reformu Premijer lige, pre svega kad je u pitanju raspodala finansijskih sredstava. Veliki i ovde, baš kao i u Superligi, žele više novca za sebe, a smatraju da bi ga dobili ako bi takmičenje bilo interesantnije, sa više neizvesnih utakmica, poput onih sa najtrofejnijim škotksim klubovima.

Bude li ovaj plan zaživeo, Premijer liga se ne bi širila. Naprotiv, sa sadašnjih 20 skrtila bi se na 18 klubova, što znači da bi, ako se usvoji plan o uključivanju Rendžersa i Seltika, četiri tima morala da napuste društvo najboljih.

Dva kluba iz Glazgova odavno su prerasla Premijer ligu Škotske, već dve decenije se pominje da bi mogli da igraju zajedno sa Englezima, a nedavno je i jedan francuski ekonomista predlagao koliko bi za zemlju aktulenog prvaka sveta bilo korisno ako bi se takmičili u Ligi 1.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.