A ko drugi nego Ibra? Tek je stigao, a već donosi trofeje: Mančester Junajted osvojio Komjuniti šild (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 07.Avg.2016, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A ko drugi nego Ibra? Tek je stigao, a već donosi trofeje: Mančester Junajted osvojio Komjuniti šild (VIDEO)

Crveni đavoli savladali šampiona Engleske za prvi pehar u sezoni

Odbrane neka strepe, Ibra je spreman za golove! Fudbalska sezona na Ostrvu i zvanično je počela finalom Komjuniti šilda u kojem su igrači Mančester Junajteda došli do prvog trofeja u sezoni, pobedom od 2:1, a glavni akter bio je švedski internacionalac.

Međutim, Ranijerijevi momci su odlično počeli meč, Šinđi Okazaki je u dva navrata opasno pretio. Prvo je u 17. minutu pretio udarcem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa distance, da bi samo nekoliko minuta kasnije njegov udarac glavom završio na prečki gola Mančestera.

Ipak, Junajted je prvi došao do vođstva, i to u 31. minutu majstorskim pogotkom Džesija Lingarda. Mladi Englez je došao do lopte na 45 metara od gola Kaspera Šmajhela da bi u pravom slalomu ostavio za sobom čak šestoricu igrača Lestera i smestio loptu u mrežu.

Lester se u svom stilu nije predavao i upornost im se isplatila u 52. minutu. Džejmi Vardi je kao osa vrebao grešku u poslednjoj liniji Junajteda, a do nje je i došlo kada je Maruan Felaini u pokušaju da vrati loptu golmanu Davidu De Hei na tacni stvorio priliku za napadača Engleske. Vardi je brzinom svetlosti iskoristio poklon i poravnao na 1:1.

Vreme je proticalo, ali šansi je bilo sve manje. Novo pojačanje šampiona Ahmed Musa je u 80. minutu iz nezgodne pozicije uspeo tek da glavom prebaci gol Junajteda, pre nego što se odlučujući momenat dogodio već tri minuta kasnije.

Antonio Valensija je sa desne strane stvorio sebi poziciju da uputi centaršut na drugu stativu, gde je Zlatan Ibrahimović nadvisio Vesa Morgana i glavom smestio loptu u mrežu. Šveđanin je tako pokazao zbog čega je Žoze Murinjo insistirao na njegovom dovođenju uprkos tome što ima 34 godine.

Lester nije uspeo da u razmaku od par meseci osvoji i drugi trofej. Ekipa sa King Pauer stadiona je pokazala solidnu partiju u generalnoj probi pred početak Premijer lige u kojoj će braniti titulu i sigurno je da neće želeti da tek tako predaju naslov prvaka.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.