BP plaća ogromnu odštetu zbog naftne mrlje

Izvor: Press, 15.Nov.2012, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BP plaća ogromnu odštetu zbog naftne mrlje

Britanska naftna kompanija BP platiće rekordnu kaznu kako bi rišila deo svoje odgovornosti za nesreću na platformi u Meksičkom zalivu 2010. u dogovoru koji će objaviti američko ministarstvo pravosuđa.

Eksplozija i potonuće naftne platforme 2010. godine, pri čemu je poginulo 11 radnika, prouzrokovalo je ekološku katastrofu u Meksičkom zalivu. Nakon eksplozije došlo je do izlivanja nafte sa morskog dna koje je trajalo tri meseca, što je uzrokovalo najveću ekološku katastrofu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u istoriji SAD-a.

Očekuje se da će britanski energetski div BP priznati kaznenu odgovornost za ovu ekološku katastrofu u nagodbi koju je postigao sa američkim minisstarstvom pravosuđa, u zamenu za izuzimanje od budućeg progona po tim optužbama.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BP pristao da plati najvišu odštetu u istoriji SAD

Izvor: NaDlanu.com, 15.Nov.2012

NJU ORLEANS, 15. novembra 2012. (Beta-AP) - Britanski naftni gigant BP PLC pristao je da plati novčanu kaznu od više milijardi dolara zbog izlivanje nafte u Meksičkom zalivu 2010, nedaleko od obale SAD, rekla je u četvrtak osoba upoznata sa nagodbom... NJU ORLEANS, 15. novembra 2012. (Beta-AP) -...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.