POBEDNIČKI GOVOR BORISA DŽONSONA Nećemo okrenuti leđa Evropi, mi smo deo nje

Izvor: Blic, 24.Jun.2016, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBEDNIČKI GOVOR BORISA DŽONSONA Nećemo okrenuti leđa Evropi, mi smo deo nje

U svom prvom obraćanju medijima nakon uspeha Bregzita koji je strasno zastupao, Boris Džonson je pohvalio svog protivnika u kampanji, Dejvida Kamerona i zahvalio mu se što je organizovao referndum. Bivši gradonačelnik Londona, potencijalni budući britanski premijer, kaže i da će Britanija imati više koristi od Bregzita u budućnosti.

- Možemo pronaći svoj glas u svetu ponovo, glas koji je u skladu sa petom najvećom ekonomijom na svetu. Verujem da sada imamo veliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << priliku, možemo da usvajamo naše zakone i određujemo poreze u potpunosti u skladu sa britanskom ekonomijom - rekao je Džonson i dodao da izlazak ne znači da će Britanija biti manje ujedinjena ili manje evropske.

- Mi ne možemo da okrenemo leđa Evropi jer mi smo deo Evrope. Naša deca i unuci nastaviće da neguju odnose sa Evropom, da putuju, da prijateljski komuniciraju sa Evropom, da uče jezike i kulturu naroda koji su deo naše civilizacije. Biritanije će nastaviti da bude velika evropska sila, ali u 21. veku prosto nema potrebe da budemo deo velike federalne vlade u Briselu - rekao je Džonson obraćajući se mladim ljudima, koji su mahom glasali za ostanak u Uniji.

Džonson, za kojeg mediji uveliko predviđaju da je budući naslednik britanskog premijera, odao je počast Kameronu i zahvalio mu se na održanom referendumu.

- Poznajem Dejvida Kameron jako dugo i znam da je ona jedan od najizvanrednijih političara našeg vremena. Bilo je jako hrabro sa njegove strane što je ovoj zemlji dao prvi referendum nakon 43 godine. Danas, svi političari treba da se zahvale glasačima jer oni su nas izabrali da donosimo teške odluke. Neki sada kažu da je bilo pogrešno pitati ljude da odlučuju o tome, ali ja se ne slažem. Mislim da je to bilo sasvim u redu - rekao je Džonson.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.