Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2016, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Džonson budući britanski premijer?

LONDON, - Ubrzo nakon što je danas Dejvid Kameron najavio ostavku, Rojters je prenio da se među kladioničarima Boris Džonson kotira kao budući britanski premijer.

Džonson, bivši gradonačelnik Londona i zagovornik Bregzita, favorit je na kladionicama kao nasljednik Kamerona, koji se zalagao za ostanak u EU, naveo je Rojters.

I agencija AP je ranije prognozirala da je Džonson vodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kandidat za premijera.

Kameron, koji je i lider vladajuće Konzervativne partije, uložio je svoj ugled za ostanak Britanije u EU, ocijenila je američka agencija.

Odmah nakon što su izašle prve projekcije rezultata referenduma, prema kojima je mogao da se zaključi ishod, mediji su počeli da spekulišu da će Kameron podnijeti ostavku.

Veliki broj novinara nestrpljivo je čekao izjavu premijera u Dauning stritu, očekujući da će "odmah pasti" ostavka.

Kameron je, u prvom obraćanju poslije objave konačnih rezultata referenduma na kom su se Britanci izjasnili za izlazak iz EU, rekao da je njegovom narodu potreban novi premijer i najavio da će podnijeti ostavku do oktobra.

"Mislim da ne bi bilo u redu da ja budem kapetan koji će povesti našu zemlju ka sljedećoj destinaciji," rekao je Kameron.

On je u obraćanju novinarima ispred kancelarije u Dauning stritu rekao da je zemlji potrebno novo rukovodstvo, napominjući da on nije taj koji će zemlju voditi kroz pregovore sa Briselom o napuštanju EU.

Ostavku će, kako je naveo, podnijeti do konferencije Konzervativne stranke na jesen.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džonson: Kameron hrabar i principijelan čovek

Izvor: B92, 24.Jun.2016

London -- Bivši gradonačelnik Londona i čovek viđen za mesto novog premijera Boris Džonson istakao je da je Dejvid Kameron „hrabar i principijelan čovek“...Osim toga, Džonson je pohvalio Kameronov konzervativizam i zahvalio mu se na tome što je održao referendum...Kako kaže, referendum...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.