Mera štednje- obezbeđenje privodi

Izvor: B92, 03.Mar.2012, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mera štednje- obezbeđenje privodi

London -- Britanska policija planira da angažuje privatne firme za bezbednost koje bi joj pomagale u izvršavanju različitih dužnosti.

Britanska policija suočena je u naredne četiri godine sa smanjenjem finansija od 20 odsto pošto vlada nastoji da smanji budžetski deficit. Policija je uputila dopis privatnim kompanijama u kojem se navodi da mogu dobiti ugovor za sve usluge koje su "legalno predviđene za privatni sektor", prenosi list "Gardijan".

"Želimo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ispitamo načine na koji nam saradnja sa privatnim sektorom može pomoći i dati novu dimenziju našem radu", izjavio je za Bi-Bi-Si visoki zvaničnik policije u drugom po veličini britanskom gradu Birmingemu, Fil Kej.

To podrazumeva privođenje osumnjičenih, intervenisanje prilikom incidenata, kao i administrativne poslove.

Ove firme, ipak, neće moći da hapse osumnjičene ili da same istražuju zločine, prenosi AFP.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.