Privatna policija u Britaniji?

Izvor: B92, 03.Mar.2012, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privatna policija u Britaniji?

London -- Britanska policija planira da angažuje privatne firme za bezbednost koje bi joj pomagale u izvršavanju različitih dužnosti.

Britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da ove firme, ipak, neće moći da hapse osumnjičene ili da same istražuju zločine.

Britanska policija suočena je u naredne četiri godine sa smanjenjem finansija od 20 odsto pošto vlada nastoji da smanji budžetski deficit.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Policija je uputila dopis privatnim kompanijama u kojem se navodi da mogu dobiti ugovor za sve usluge koje su "legalno predviđene za privatni sektor", prenosi list "Gardijan".

To podrazumeva privođenje osumnjičenih, intervenisanje prilikom incidenata, kao i administrativne poslove.

"Želimo da ispitamo načine na koje nam saradnja sa privatnim sektorom može pomoći i dati novu dimenziju našem radu", izjavio je za BBC visoki zvaničnik policije u drugom po veličini britanskom gradu Birmingemu Fil Kej.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mera štednje- obezbeđenje privodi

Izvor: B92, 03.Mar.2012

London -- Britanska policija planira da angažuje privatne firme za bezbednost koje bi joj pomagale u izvršavanju različitih dužnosti...Britanska policija suočena je u naredne četiri godine sa smanjenjem finansija od 20 odsto pošto vlada nastoji da smanji budžetski deficit. Policija je uputila...

Nastavak na B92...

Privatnici pomažu britanskoj policiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2012, 06:31

LONDON -..Britanska policija planira da privatnim kompanijama koje ispunjavaju određene zakonom propisane uslove ponudi da obavljaju neke policijske poslove...Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, još nije precizno definisano koje poslove bi privatne firme preuzele od policije, ali...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.