Svet

Subota, 03.03.2012.

19:47

Mera štednje- obezbeđenje privodi

Britanska policija planira da angažuje privatne firme za bezbednost koje bi joj pomagale u izvršavanju različitih dužnosti.

Izvor: Tanjug

Default images

Britanska policija suočena je u naredne četiri godine sa smanjenjem finansija od 20 odsto pošto vlada nastoji da smanji budžetski deficit. Policija je uputila dopis privatnim kompanijama u kojem se navodi da mogu dobiti ugovor za sve usluge koje su "legalno predviđene za privatni sektor", prenosi list "Gardijan".

"Želimo da ispitamo načine na koji nam saradnja sa privatnim sektorom može pomoći i dati novu dimenziju našem radu", izjavio je za Bi-Bi-Si visoki zvaničnik policije u drugom po veličini britanskom gradu Birmingemu, Fil Kej. To podrazumeva privođenje osumnjičenih, intervenisanje prilikom incidenata, kao i administrativne poslove.

Ove firme, ipak, neće moći da hapse osumnjičene ili da same istražuju zločine, prenosi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

2 h

Podeli: