Milenković: Recept iz Podgorice; Maksimović: Bez opuštanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2018, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milenković: Recept iz Podgorice; Maksimović: Bez opuštanja

Srpski fudbalski reprezentativac Nikola Milenković kaže da je recept za pobedu nad Crnom Gorom i potvrda prvog mesta u grupi Lige nacija da se ponovi igra iz Podgorice.

Srbija je prošlog meseca u glavnom gradu Crne Gore pobedila 2:0.

"Tamo smo bili na visokom nivou u više aspekata. Ne sme da bude opuštanja, dva trijumfa su imperativ i naša publika nas na to obavezuje. Nadam se da će ishod biti kao i Podgorici.. Sjajno je igrati pred našim navijačima, daju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nam vetar u leđa i sa njima je sve lakše", rekao je Milenković novinarima u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Sergej se vratio u Rim: Ne znam koliko ću odsustvovati

Srpski fudbalski reprezentativac iz Lacija Sergej Milinković-Savić i dalje nije siguran koliko dugo će odsustvovati zbog povrede kolena.

Sergej, za koga je selektor "orlova" Mladen Krstajić izjavio da sigurno propušta duel sa Crnom Gorom i da je neizvestan za Litvaniju, vratio se u Rim iz Stare Pazove, gde se javio na prozivku za poslednju akciju u Ligi nacija.

"Iskreno, ne znam koliko dugo ću biti van terena. Nadam se da se brzo vraćam", rekao je Milinković-Savić, a prenose italijanski mediji.

Krstajić je zato reagovao pozivom za fudbalera turske Malatije Danijela Aleksića.

Defanzivac Fiorentine naglašava da ne sme da bude opuštanja bez obzira na brojne povrede Crnogoraca, među kojima je i najbolji igrač Stevan Jovetić.

"Odsustvo Jovetića ne sme da nas opusti, imaju igrače koji mogu da odigraju na visokom nivou. Stevan je vrhunski fudbaler, ali uveren sam da će izaći u jakom sastavu", dodaje Milenković, koji je ispod oka zaradio 10 kopči nakon udarca Stefana El Šaravija u meču Fiorentine i Rome.

Milenković ističe i da Litvanija mora da se dočeka sa respektom.

"Utakmice pred nama nisu nimalo lake, ali igramo kod kuće i maksimalno skoncentrisani smo da ostvarimo cilj, prvo mesto u grupi. Daćemo sve od sebe da sa dve pobede obradujemo naš narod", poručio je Milenković, koji će protiv Crne Gore odigrati 10. utakmicu za reprezentaciju, ali prvu u Beogradu.

Njegov saigrač iz reprezentacije Nemanja Maksimović navodi da je duel sa Crnom Gorom najbitniji do sada.

"Čeka nas verovatno najvažnija utakmica u ovom ciklusu, imamo šansu da pobedimo Crnu Goru i pokažemo i njima da smo najkvalitetnija ekipa u grupi", kaže vezista Hetafea.

Maksimović identično kao Milenković gleda na probleme Crnogoraca.

"Znamo da imaju problema sa povredama, ali ko god da se nade na terenu ima kvalitet. Moramo maksimalni ozbiljno da ih shvatimo".

Na plasman na Evropsko prvenstvo, koji Srbija čeka već 18 godina, gleda sa velikim optimizmom.

"Želimo preko Lige nacija da budemo prvi, svakako imamo priliku da odemo na EP i preko kvalifikacija. Zna se naš cilj i verujem da ćemo ga ostvariti", zaključio je Maksimović.

Srbija u subotu čeka Crnu Goru od 15 sati na stadionu "Rajko Mitić", a tri dana kasnije Litvaniju na stadionu Partizana od 20.45.

Više od 10.000 đaka na utakmici Srbija - Crna Gora

Više od 10.000 beogradskih osnovaca bodriće fudbalsku reprezentaciju Srbije na utakmici protiv Crne Gore u Lige nacija, najavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Odlazak na utakmicu omogućen je nastavkom saradnje Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu i Fudbalskog saveza Srbije, koji je za 202 osnovne škole u Beogradu obezbedio po 50 besplatnih karata.

"Ovo je druga utakmica na koju besplatno vodimo osnovce, nakon što su nedavno prisustvovali utakmici sa Rumunijom. Reakcije đaka su tada bile fenomenalne i obećali smo da će takvih događaja biti jošš. Evo sada još jedne prilike da među decom promovišemo sport, sportsko ponašanje i duh, ali i osećanje pripadnosti svojoj zemlji kroz sportsko navijanje za reprezentaciju", rekao je Gak.

On je poručio da bi bilo dobro da se u ovakve akcije uključe sve sportske i kulturne institucije u gradu i da se đacima pruži što više besplatnog, raznovrsnog i kvalitetnog sadržaja van škola.

"Sportski i kulturni događaji su pravi način da decu kao društvo učimo pravim vrednostima. To je jedan od načina i da smanjimo vršnjačko nasilje, da ih sklonimo od poroka i da ih usmerimo na pravi način", poručio je Gak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RECEPT IZ PODGORICE Nikola Milenković: Dva trijumfa su imperativ i naša publika nas na to obavezuje

Izvor: Kurir, 14.Nov.2018

Srpski fudbalski reprezentativac Nikola Milenković kaže da je recept za pobedu nad Crnom Gorom i potvrda prvog mesta u grupi Lige nacija da se ponovi igra iz Podgorice.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.