Zvezdo, nema čega da se bojiš, od danas UEFA ne skraćuje grupe, deo si elite!

Izvor: Sportske.net, 30.Avg.2018, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdo, nema čega da se bojiš, od danas UEFA ne skraćuje grupe, deo si elite!

Pozornica je spremna, "Grimaldi Gorum" u Monaku večeras će biti poprište žreba koji su u Ljutice Bogdana čekali gotovo tri decenije.

Tri meseca nakon što je Real Madrid u Kijevu osvojio trinaestu titulu prvaka Evrope došao je trenutak kada će ponovo biti održan žreb za sastav grupa u Ligi šampiona.

Prvi put posle osam godina na žrebu će se naći i jedan srpski klub, pošto je Crvena zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << uspela da se domogne evropske elite prvi put u svojoj istoriji.

Euforija koja je sinoć zahvatila 'zvezdašku javnost' trajaće čitavog dana i biće sve veća kako se bude bližio početak ceremonije u "Grimaldi Forumu" u Monaku.

Šta sve treba da znamo o žrebu za grupnu fazu Lige šampiona?

Pre svega, ceremonija počinje u 18 časova, ali ne treba zaboraviti da će osim žreba večeras u Monaku biti dodeljene i nagrade najboljim pojedincima od strane UEFA za učinak iz prethodne sezone.

Kao i obično, UEFA je pred sam žreb formirala šešire na osnovu klupskih koeficijenata, a Crvena zvezda je sa 10.750 bodova zauzela pretposlednje mesto u poslednjem šeširu. Slabiji koeficijenat od srpskog šampiona ima samo AEK (10.000) ali ta priča verovatno postaje nebitna u momentu kada se domognete elite.

Više nema pravljenja podgrupa i drugih eksperimenata koje UEFA sprovodi tokom kvalifikacija, tako da već sada možemo jasno da kažemo da Crvena zvezda NEĆE igrati u grupni sa Viktorijom Plzenj, Brižom, Galatasarajem, Jang bojsom, Interom, Hofenhajmom i AEK-om.

Navedeni klubovi uz srpskog šampiona čine četvrti šešir, a potencijalni rivali biće im timovi iz prva tri šešira. Kao i obično, klubovi iz istih asocijacija neće moći u istu grupu pa će tako tokom samog žreba biti određenih korekcija kako bi se ispoštovalo to pravilo. Uz ovo, postoji ograničenje da klubovi iz Rusije i Ukrajine ne mogu da se nađu u istoj grupi.

UEFA je pred današnji žreb uparila pojedine klubove iz istih gradova i asocijacija kako bi sprečila mogućnost da igraju u istom danu. Tako će, primera radi, ukoliko Real Madrid završi u jednoj od grupa od A do D Barselona morati u jednu od grupa od E do H.

Pređimo na sastave šešira kako bismo utvrdili ko su potencijalni rivali Crvene zvezde.

ŠEŠIR 1:

Real Madrid (branilac titule)

Atletiko Madrid (osvajač LE)

Barselona

Bajern Minhen

Mančester siti

Juventus

Pari Sen-Žermen

Lokomotiva Moskva

ŠEŠIR 2:

Borusija Dortmund

Porto

Mančester junajted

Šahtjor Donjeck

Benfika

Napoli

Totenhem

Roma

ŠEŠIR 3:

Liverpul

Šalke

Lion

Monako

Ajaks

CSKA Moskva

PSV Ajndhoven

Valensija

ŠEŠIR 4:

Viktorija Plzenj

Klub Briž

Galatasaraj

Jang bojs

Inter

Hofenhajm

Crvena zvezda

AEK Atina

Na osnovu rečenog sami možete da procenite kako bi mogla da izgleda grupa u kojoj će igrati Crvena zvezda.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Upišite datume - Ovo su termini mečeva grupne faze LŠ!

Izvor: Sportske.net, 30.Avg.2018

Nova sezona u elitnom takmičenju biće praćena sa posebnom pažnjom u Srbiji nakon uspeha koji je sinoć ostvarila Crvena zvezda...Nismo u prošlosti mnogo puta mogli da uživamo u Ligi šampiona u kojoj je učestvovao i srpski predstavnik. Nakon dva izleta Partizana u evropsku elitu i Crvena zvezda...

Nastavak na Sportske.net...

Kazahstansko čedo može i mora, Džerard vodi u grupnu fazu posle osam godina

Izvor: MozzartSport.com, 30.Avg.2018

Grupna faza Lige šampiona sinoć je kompletirana, dok Liga Evrope čeka na još 21 ime. Danas će biti poznati svi učesnici drugog po rangu takmičenja na Starog kontinentu, a lopta će se najpre zakotrljati u Kazahstanu i Rusiji. Astana dočekuje APOEL, a Ufa ima posla sa Rendžersom, i u oba susreta...

Nastavak na MozzartSport.com...

Proključaće ''Marakana'' - Zvezdo, u sjajnom si društvu!

Izvor: Sportske.net, 30.Avg.2018

Dan posle istorijskog uspeha u Salcburgu, Crvena zvezda saznala i imena rivala u grupnoj fazi Lige šampiona...U ''Grimaldi Forumu'' u Monaku obavljen je žreb grupa Lige šampiona, a posle dugih osam godina (2010. učestvovao Partizan), ponovo imamo jednog srpskog predstavnika u ovoj fazi takmičenja...Ovoga...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.