Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2021, 22:53

Zvezdino pomračenje i kasno buđenje: U odbrani duvala promaja, Hanover napravio brejk

Nije prošla varka crveno-belih u Ligi šampiona - 12:15

Iz napornog turnira i igranja iz dana u dan, a ponekad i dve utakmice dnevno, izrodilo se najneuspešnije kolo za srpske predstavnike u Ligi šampiona. Tri utakmice - tri poraza. Novi Beograd pao je u Budimpešti, Radnički u Splitu, a Crvena zvezda posrnula je u Beogradu. Hanover nosi tri boda za Nemačku - 15:12.

Propisno su se srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << klubovi potrošili u regionalnoj Premijer ligi, a crveno-belima nije prošla ni varka. Za turnir u Splitu ostala je Crvena zvezda bez Gavrila Subotića i Dušana Markovića, koji su bili pozitivni na oba testiranja na korona virus. Odmarao je dvojac crveno-belih, bilo je najavljeno da sigurno neće zaigrati protiv Hanovera, a Nemce je sačekalo iznenađenje.

Gavril Subotić i Dušan Marković našli su se u konkurenciji za sastav, odigrali su dobar deo meča - istina, veliko je pitanje koliko fizički spremni - ali ni to nije pomoglo Crvenoj zvezdi da dođe do drugog trijumfa u Ligi šampiona.

Duvala je promaja u odbrani Crvene zvezde kao nikada od početka ove sezone. Zabrinjavajuće za Aleksandra Filipovića je koliko su njegovi momci kasnili i ostavljali rivalu prostora za šut. Ništa nisu mogli da odbrane vaterpolisti Crvene zvezde, kao da su se tako isceđeni uzdali u ludo veče golmana Mišovića. Ali, ni on nije svemoguć iako je pokazao u dosadašnjem toku sezone da je reprezentativni kalibar.

Ništa nije polazilo za rukom vaterpolistima Crvene zvezde u prvom poluvremenu, konstantno su bili dva ili tri zaveslaja iza Hanovera. Posebno su od samog početka bila inspirisana braća Brguljan i kapiten Aleksandar Radović, kao i hrvatski vaterpolisti Marko Macan i Ante Ćorušić. Ipak, Hanover nije tim visokog kvaliteta, sklon je padovima u igri, a onaj sredinom četvrtine crveno-beli su iskoristili za povratak u igru.

Uhvatila je zalet Crvena zvezda još krajem drugog perioda kada su put do gola pronalazili Gavril Subotić i Veljko Tankosić, a pozitivnu seriju produžili su Stefan Pješivac i Ivan Basara. Prilazili su crveno-beli na gol zaostatka u nekoliko navrata, ali je Hanover odbijao nalet. Pronalazio je rešenje u napadu, a čuvao ga je i okvir gola.

Kad god je Zvezda imala priliku za izjednačenje - šutevi nisu bili dovoljno dobri. Tri puta protraćila je takvu šansu. Aleksandar Radović je golom na dva i po minuta do kraja stavio tačku na meč.

Znali su u Crvenoj zvezdi i pre početka Lige šampiona da ukoliko žele da se nađu na Fajnal-ejtu, da moraju čuvati domaći teren, braniti ga do poslednje kapi krvi i da ga nipošto ne smeju ispuštati. Naročito ne protiv nemačkih klubova i Steaue. Tukla je Crvena zvezda na premijeri Špandau, krenula kako treba, al su od tada kola krenula nizbrdo. A, vrhunac je neubedljivo izdanje protiv Hanovera, koji je napravio brejk i gurnuo crveno-bele korak unazad od završnog turnira Lige šampiona.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.