Zvezdina računica, koliko miliona donosi plasman u Ligu šampiona?

Izvor: Sportske.net, 17.Avg.2020, 10:03

Zvezdina računica, koliko miliona donosi plasman u Ligu šampiona?

Finansijski aspekt čitave priče je veoma bitan budući da klub i dalje ima velika dugovanja.

Plasman u neko od evropskih takmičenja ne donosi samo prestiž, već i ogroman novac za srpske klubove.

Najviše Liga šampiona, pa Crvena zvezda sasvim sigurno ima motiv više da ostvari i treći uzastopni plasman u najelitnije klupsko takmičenje.

Sportski žurnal na naslovnoj strani donosi priču o potencijalnoj zaradi srpskog šampiona koja bi u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << slučaju ulaska u Ligu šampiona iznosila najmanje 20 miliona evra.

Učesnik plejofa zaradiće 1,4 miliona, ulazak u grupnu fazu donosi još 15,25 miliona, a Zvezdu će sačekati i bonus od 4,43 miliona evra.

U pitanju je novac koji se dobija na osnovu rezultata u poslednjih deset godina kada se radi o evropskim takmičenjima, a pošto su Ren Bašakšehir i Atalanta iza "crveno-belih" na toj listi, šampionu Srbije bi ulazak u grupnu fazu LŠ doneo još najmanje 4,43 miliona evra.

Trijumf u grupama UEFA plaća 2,7 miliona, nerešeni rezultat 900.000 evra, pa će svaki bod navijači Zvezde dočekati sa još većom radošću.

Zarade u Ligi Evrope su pak znatno manje, ulazak u grupnu fazu vrednuje se 2,9 miliona evra, ali na Marakani se nadaju društvu najboljih na Starom kontinentu i ove sezone.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Zvezda u velikom napadu na Ligu šampiona – ulog je 20 miliona evra

Izvor: B92, 17.Avg.2020

Fudbaleri Crvene zvezde utakmicom protiv Evrope u Beogradu u utorak kreću u pohod na treći uzastopni plasman u Ligu šampiona...Ukoliko prvak Srbije ponovi veliki uspeh od pre dve godine i izbori elitu dobrano će popuniti kasu...Sam plasman u Ligu šampiona donosi 15,25 miliona evra, ali to nije sve....Novac...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.