Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021, 14:05

Zvezdin letnji projekat: Drim-tim bez obeštećenja, dve velike enigme, čekaju se odlasci bonusa

Kako bi u idealnim uslovima mogao da izgleda srpski prvak u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Titula je proslavljena još posle trijumfa protiv Vojvodine, podizanje pehara u sredu veče, nakon petarde u sudaru sa Metalcem, predstavljalo je samo protokolarni čin. U kancelarijama rukovodstva i stručnog štaba četvorostrukog uzastopnog šampiona Srbije odavno se radi na letnjem projektu, koji bi Crvenoj zvezdi olakšao put u elitno takmičenje.

Prioriteti su odavno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << postavljeni. Namera odgovornih iz Ljutice Bogdana je da naprave, bar po imenima, najjači tim u poslednjih nekoliko godina, čiji nosioci bi bili srpski povratnici iz inostranstva. Odavno je poznato da direktorski tandem i šef stručnog štaba Dejan Stanković intenzivno rade na dovođenju Aleksandra Dragovića, Aleksandra Prijovića, Aleksandra Kolarova i Nenada Krstičića. Štoper Leverkuzena je čak dao reč ljudima iz Crvene zvezde da će potpisati kao slobodan igrač, Krstičić je pokazao spremnost za povratak, čak i dolazak Kolarova nije tako nerealan kao što se u prvom trenutku činilo.

Zanimljivo je da Crvena zvezda na pomenute letnje kapitalce ne bi potrošila ni evro obeštećenja. Osim Krstičića, radi se o momcima koji bi imali papire u rukama, ali bi za srpske uslove dobili visoke plate uz bogate bonuse za potpis i timske uspehe.

Očekuje se da se slika oko četvorice Srba iz inostranstva razbistri do početka priprema, odnosno treće sedmice juna. Istina, crveno-beli će nešto duže morati da čekaju Aleksandra Dragovića koga čeka Prvenstvo Evrope sa Austrijom. I vrlo verovatno bi preskočio drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Međutim, dok čelnici Crvene zvezde veruju da će skolopiti drim tim, muče ih dve velike enigme. Posebno je neizvestan ishod one u vezi za defanzivnim redom. Prvi štoper tima Nemanja Milunović i dalje nije produžio ugovor sa Crvenom zvezdom i veliko je pitanje hoće li to uraditi. Bivši reprezentativac Srbije je postao ključni igrač Stankovićeve poslednje linije. Posebno je bio važan u mečevima kada je Zvezdin šef stručnog štaba menjao formaciju i igrao sa trojicom centralnih defanzivaca.

Sigurno je da Stanković ima u planu da primenjuje slične manevre i tokom letnjih kvalifikacija, posebno u potencijalnom plej-ofu za Liogu šampiona kada će Crvena zvezda igrati protiv objektivno jačeg tima. U idealnim uslovima tada bi užu odbranu Crvene zvezde mogli da sačinjavaju Miloš Degenek, Milunović i Aleksandar Kolarov kao levi štoper.

Odlazak Milunovića odložio bi do daljeg potencijalni transfer Miloša Degeneka, koji je jedan od projektovanih igrača za prodaju. Reprezentativac Australije je odbio ponudu iz Singapura, ali se u Ljutice Bogdana nadaju da će otići put azijskog kontinenta u jednom trenutku. Posebno što se očekuje da ozbiljnu minutažu dobije Strahinja Eraković, štoper koji će i tokom naredne sezone imati status bonusa.

Druga, znatno manja enigma, vezana je za špic. Sve su manje šanse da će Crvena zvezda otkupiti od Bolonje italijanskog napadačas Dijega Falčinelija. Konačna odluka biće doneta posle finala Kupa, ali dolazak Prijovića bio bi jasan signal da crveno-beli neće aktivirati otkupnu klauzulu od 1.000.000 evra za Falčinelija. Posle virusa korona iskusni Italijan igra znatno slabije, izgubio je fokus i na prethodnih šest mečeva postigao jedan gol.

Preliminarni plan je da naredne sezone Dejan Stanković na rasploganju ima trojicu domaćih napadača. Pored Prijovića minute bi i dalje tražio Milan Pavkov, te jedan od najvećih projekata kluba Marko Lazetić, rođen 2004. godine.

Postoji na Marakani san o povratku Nemanje Radonjića, ali takav rasplet nije uopšte realan. I ako je negde Crvena zvezda popunjena onda su to ofanzivne pozicije u veznom redu. Čak i dugo najavljivani odlazak Bena ne bi stavio nož pod grlo sportskom sektoru Crvene zvezde. Morao bi u narednoj sezoni veću ulogu da dobije Filipo Falko. Italijan je na sedam prvenstvenih mečeva postigao tri gola, i samo zbog ograničenog broja stranaca nije dobio više minuta. Pokazao je da je igrač vredan čekanja i kontinuirane šanse.

Mnogo puta smo pisali o značaju Nenada Krstičića za tim i svlačionicu u prvom mandatu. Trener Dejan Stanković insistira na njegovom dolasku, jer bi iskusni vezista rasteretio Sekua Sanogoa i Gelora Kangu. Dobio bi Stanković mogućnost sa Krstičićem da kombinuje u veznom redu, uparuje ga po potrebi sa Sanogom ili Kangom.

Naravno, moraju u Ljutice Bogdana da razmišljaju o punjenju kase. Kao i mnogo puta do sada za prodaju su projektovani bivši bonusi Njegoš Petrović i Veljko Nikolić... Srpski šampion je imao mnogo strpljenja za njih dvojicu, i očekuje da će dobiti benefit.

Neizvesnost stoji pored imena Željka Gavrića i Andrije Radulovića, dok u poslednjih šest meseci ugovora ulazi Aleksa Vukanović. Ne bi bilo iznenađenje da ga Crvena zvezda pusti uz simbolično obeštećenje.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.