Zvezda zaspala na minut, ne ide mirna u Slovačku!

Izvor: Mondo, 07.Avg.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda zaspala na minut, ne ide mirna u Slovačku!

Najozbiljniji rival Crvene zvezde ove sezone pokazao se kao "tvrd orah" kome su uspeli da daju gol, ali potom i da brzo i naivno dozvole izjednačenje koje su Slovaci do kraja čuvali.

Crvena zvezda mora na pobedu u Slovačkoj!

Šampion Srbije remizirao je u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv do sada najvećeg iskušenja u vidu prvaka Slovačke koji se ove večeri pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 37.112 gledalaca na "Rajku Mitiću" pokazao kao izuzetno tvrda, agresivna i neugodna ekipa.

Zvezda je bolje otvorila meč i povela iz jedanaesterca Bena u 23. minutu, da bi samo minut kasnije Gredel izjednačio posle dekoncentracije odbrane crveno-belih.

Napadala je Zvezda u talasima, ali im je na kraju nedostajao napadač pošto je Stojiljković izašao zbog umora, njegova zamena Milić zbog povrede, pa je centaršuteve krila čekao već "potrošeni" Ben - i nije uspevao da se izbori sa jačim štoperima Trnave.

Za sedam dana ekipa Vladana Milojevića će morati bolje u Slovačkoj, a pobeda u ovom kolu donosi zagarantovano učešće u grupnoj fazi Lige Evrope.

CRVENA ZVEZDA - SPARTAK 1:1 (1:1)

Uskoro opširnije...

Letonski Spartaks i litvanska Suduva rutinski su eliminisani, bez primljenog gola u četiri utakmice. Na red je došao teži ispit - šampion Slovačke.

Od 20.30 na stadionu "Rajko Mitić" fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Spartaka iz Trnave u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Slovački prvak je u prethodnom kolu napravio iznenađenje i eliminisao Legiju iz Varšave ukupnim rezultatom 2:1. U Poljskoj je bilo 2:0 za goste i upravo zbog toga Vladan Milojević poziva na oprez, pa čak i ulogu favorita dodeljuje Slovacima, sa čime se nije složio njegov kolega na klupi Spartaka, bivši češki reprezentativac Radoslav Latal.

Koji od njih dvojice je u pravu, saznaćemo posle revanša u Trnavi 14. avgusta.

Sada je sva koncentracija usmerena na beogradsko "prvo poluvreme" ovog dvomeča, koji pobedniku garantuje grupnu fazu Lige Evrope i vodi ga na poslednji stepenik kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će rival biti austrijski Salcburg ili makedonska Škendija.

Milojević je na teren od prvog minuta poslao Nikolu Stojiljkovića koji je protiv Voždovca za vikend bio strelac, dok je u sastavu ponovo i Ebesilio.

Na klupi nema izrazitog napadača, tu je Nemanja Milić koji može da odigra na toj poziciji, a u protokolu nema ovoletošnjih pojačanja Dejana Melega i Milana Jevtovića. Svoj prvi evropski meč mogao bi da zabeleži poslednjepristigli Veljko Simić.

Naš reporter će biti na stadionu, tako da vas ovde očekuju prvi snimci, fotografije i izjave.

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Degenek, Rodić - Jovičić, Krstičić - Ben, Ebisilio (od 78. Simić), Radonjić - Stojiljković (od 52. Milić, od 72. Srnić).

SPARTAK: Čudi - Kadlec, Godal, Tot, Čonka - Rada (od 90. Hladik), Grešak, Grendel (od 89. Misenbok), Sloboda, Jirka - Bakoš (od 75. Ego).

Meč sudi španski arbitar Karlos del Sero.

IZ MINUTA U MINUT:

90+6' - KRAJ! 1:1!

90+4' - Pokušava Radonjić ponovo sa distance, izblokiran je. Borjan izlazi jako visoko i rizukuje, srećom po Zvezdu sudija nije prekinuo meč. Degenek posle prekida, pravo u Čudija!

90' - Radonjić prvi put pokušava iz daljine, pet minuta nadoknade!

87' - Savić pokušava glavom, pa Srnić iz drugog plana - izblokiran!

78' - Ebisilio!

Posle dugo vremena Holanđanin u poziciji da šutira, najslabije do sada, lopta je "bežala" od dalje stative. Upravo on izlazi iz igre, a menja ga Veljko Simić.

73' - Navijači Spartaka skandirali "Kosovo je srce Srbije". Bakoša menja austrijski fudbaler Ego.

72' -
Srnić će na teren i to umesto Milića koji se povredio, iako je bio spreman da uđe Simić.

69' - Pokušavaju Slovaci sada da "umrtve" tempo i za sada im to uspeva.

61' -
Napadi za napadom, u ozbiljnoj poziciji je bio Rodić posle kornera, brani se Trnava.

53' - Radonjić! Ebisilio!

Serija dobrih poteza... Prvo je Rodić ispucao loptu za Radonjića koji je pretrčao čuvara, izašao pred Čudija i oklevao sa šutem, da bi potom Ebisilio pokazao volju i još jednom kakvu "bombu" poseduje u desnom stopalu, ali Čudi to dobro odbija.

52' -
Jovićić dobija brzo loptu posle prekida, nije imao blok, ide na šut i lopta prolazi metar pored gola. Nemanja Milić menja Stojiljkovića.

49' - Jaka podrška navijača od starta poluvremena, a Radonjić dobija žuti karton zbog udaranja Bakoša rukom po leđima... Teatralno je pao Bakoš, ali Radonjić je naseo i rizikovao mnogo ovim potezom.

Foto: MN Press

45' - Jakub Rada pokušava iz slobodnog udarca, ali njegov šut pada "odgore" na mrežu. Užasan start Slobode na Saviću, žuti karton, možda je čak bilo elemenata i za najstrožu kaznu.

To je ujedno bio i poslednji potez prvog poluvremena nakon kog će igrači Zvezde biti ljuti na sebe što ne vode i što su dopustili naivan gol nakon pogotka Bena koji je trebalo da ih pokrene. Spartak se pokazao kao izuzetno čvrsta ekipa koja igra agresivno, uz odličnu tranziciju.

39' -
"Žabica" Ebisilija s preko 30 metara ide u gol, ali Čudi odlično postavljen.

38' - Zvezda na brzinu izvodi prekid i Ben ulazi u šansu, ali Španac vraća loptu.

32' - Greška Degeneka, pa loše ispucavanje Borjana, srećom po Zvezdu to ne koristi Spartak.

27' - Dobar centaršut Rodića za Stojiljkovića, reaguje štoper Tot ispred njega, a na odbijenu loptu stiže Ben i šalje loptu pod oblake.

24' - ODMAH IZJEDNAČENJE! 1:1!

Nije dugo potrajala radost igrača Zvezde pošto Spartak koristi dekoncentraciju odbrane. Jirka se ubacio iza Rodića, vratio je loptu igraču koji je dolazio iz drugog plana, a tamo Savić nije zaustavio Grendela koji poentira za 1:1.


Malo je reći da je Vladan Milojević besan, dok Grendel arbitru nosi flašu kojom su ga gađali sa tribina...

1:0 #benpic.twitter.com/r3uCq4ZOQ6

— Sport mts ⚽️ (@sportmts) August 7, 2018

23' - GOOOL! BEN! ZVEZDA VODI 1:0!

Čekao je napadač Zvezde golmana Čudija do poslednjeg trena, kao i on njega. Ipak, lako plasira loptu u suprotni ugao...


Foto: MN Press

22' - Penal za Zvezdu!

Fantastičan potez Nikole Stojiljkovića koji je čekao i čekao, potom je poslao paralelu za Krstičića, ovaj je stigao do lopte pre Godala, a ovaj ga ruši za penal i žuti karton. Ben uzima loptu...

14' -
Spartak sada nešto bliži golu Zvezde, napadaju po levoj strani i za sada dobro koriste to što je španski arbitar dopustio grublju igru.

8' - Uigrana akcija Zvezde posle prekida i lote na drugu stativu ka Krstičiću, a povratna lopta ne stiže za Radonjića koji je natrčavao iz drugog plana. Dobar tempo, ubrzo potom još jedna lopta za Radonjića, malo ipak prebrza.

1' - Meč je počeo i odmah prelepa akcija Bena, Radonjića i Stojiljkovića, ali pribrani Slovaci koji izbacuju loptu u korner.

- Oko 35 hiljada gledalaca trenutno na stadionu, javlja naš reporter.

- Ovako izgleda "Rajko Mitić" pred početak meča...

Foto: MONDO/Jovan Terzić

- U Beogradu je čitavog dana sparno, trenutna temperatura oko 29 stepeni Celzijusa.

- Prilično dobro ispunjen stadion na 20 minuta do početka meča.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.