Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2021, 21:14

Zvezda posle drame na Dorćolu otišla u Ligu šampiona!

Italijanski tim uveo meč u dramatičnu završnicu, ali je ekipa Aleksandra Filipovića stigla do plasmana u elitno takmičenje - 11:11

Renesansu je doživeo srpski vaterpolo, u njoj značajan doprinos daje i nekadašnji šampion Evrope - Crvena zvezda. Nikad jača srpska liga, nikad više srpskih klubova u Ligi šampiona. Crvena zvezda zaoštrila je konkurenciju, priključila se Novom Beogradu i Radničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u eliti, i u kvalifikacijama pokazala da može da se nosi za najboljima. Savoni su u Beogradu zatvorena vrata Lige šampiona. Posle velike drame, crveno-beli su odbranili pobedu iz Italije i smestili protivnika u Kup Evrope - 11:11 (4:2, 2:3, 1:3, 4:3).

Ali kakva je samo drama viđena na bazenu Milan Gale Muškatirović. Osvajač Kupa Srbije je već na startu druge četvrtine imao četiri gola prednosti (6:2) protiv italijanske Savone, posle čega je delovalo da će ovo biti lagan posao za ekipu Aleksandra Filipovića, ali je zapravo bio uvod u dramu. Italijani su vodili sa 8:7 i 9:8, ali se domaćin podigao u samoj završnici i serijom 3:0 rešio pitanje prolaska.

Igrali su se vaterpolisti Crvene zvezde sa živcima navijača, kockali su se i vratili u život Savonu. Gosti su kaznili pad u igri Filipovićevog tima, u potpunosti se vratili i pretili da, u neku ruku, naprave veliko iznenađenje. Jer ispadanje Crvene zvezde bi to bilo, pošto je na bazenu "Milan Gale Muškatirović" atmosfera bila fudbalska.

Koliko je vaterpolistima Crvene zvezde značila podrška pokazivali su posle svakog gola. Lavovska rika, visoko podignuta pesnica i pogled ka tribini. Čista emocija. Dizali su Gavril Subotić, koji je prvi probio led i matirao golmana Savone, Ivan Basara, Stefan Pješivac i ostali momci publiku na noge. Umeli su da raspale atmosferu, izazovu erupciju na bazenu... Spektakl na Dorćolu i potencijalne reprezentativce sa tribina su gledali selektor Dejan Savić i njegov pomoćnik, ali i trener Novog Beograda, Vladimir Vujasinović.

Ne može Crvena zvezda u velikim utakmicama bez padova. Večeras je zakazala u fazi odbrane, ispustila je 6:2 i digla rivala. Pokazali su dva lica, patili u drugom poluvremenu, a u završnici susreta na videlo je izašao kvalitet. Konstantno su vukli Gavril Subotić i najbolji strelac Crvene zvezde u 21. veku - Veljko Tankosić. Preuzimao je dvojac odgovornost, pogađao u trenucima kada je Savona bila u naletu. Uspevali su da pronađu pukotinu, zanjišu mrežu i poguraju Crvenu zvezdu u Ligu šampiona. Zlata vredan gol za 10:9 i vođstvo posle dugo vremena postigao je Veljko Tankosić sa zgodne strane. A, već u idućem napadu je Bogdan Đurđić prvim golom na meču odveo crveno bele na plus dva.

Pogocima Matea Grate i Nikole da Rolda gosti su uspeli da stignu do izjednačenja, ali je tada bilo 26 sekundi do kraja meča, dovoljno da Filipovićev tim do kraja sačuva loptu i aktivira erupciju oduševljenja na tribinama. Prolamalo se avanti Stela rosa bazenom, zapljusnuo je Crvenu zvezdu i Beograd miris Lige šampiona. Ponovo će u Beograd slavni Pro Reko, aktuelni evropski šampion, dubrovački Jug... Spektakl sa Savonom bio je samo uvod u višemesečno nadmetanje sa najboljima.

CRVENA ZVEZDA - SAVONA 11:11

/4:2, 2:3, 1:3, 4:3/

Bazen: Milan Gale Muškatirović

Sudije: Franulović (Hrvatska), Gomez (Španija)

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3, Đurić 1, Marković, Subotić 3, Milojević, Pješivac 2, Basara 1, Rađen, Vukićević, Smiljević, Gardašević, Ivanović.

SAVONA: Masaro, Roki, Patčalijev, Vušković 1, Molina, Rico, Kalderi, Bruni 3, Kampojano, Fondeli 4, Joki 2, Marikone, Da Rold 1.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.