Zidan heroj Madrida, pobedio i Pereza, ispunio sva četiri obećanja!

Izvor: Sportske.net, 02.Feb.2020, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zidan heroj Madrida, pobedio i Pereza, ispunio sva četiri obećanja!

Francuz istrajao i sada mu se navijači klanjaju...

Real je dobio Atletiko, Zidan je heroj dana u madridskim medijima, nadmudrio je Simeonea njegovom taktikom, povećao prednost na vrhu. Real je osvojio Superkup, vodi u prvenstvu, u četvrtfinalu je kupa, osmini Lige šampiona. Jasno, odlučujući meseci slede, ali svejedno, tim je na dobrom putu, a Zidan je kako tvrdi "Marka" ispunio sva četiri obećanja koja je dao na početku sezone kada su mnogi sumnjali.

Prvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Real je teško pobediti. I kada ne igraju dobro, oni uspevaju da odole, nije slučajno što su 21 meč bez poraza u svom takmičenjima, 16 pobeda i 5 remoja. Oni su izgubili poslednji put u trećoj nedelji oktobra, od tada su prepuastili samo šest bodova. Izgubili su jedino od Majorke u Ligi, a u 2020. je Zidan pokazao da je tempirao formu, pobeđeni su Hetafe, Sevilja, Valjadolid i Atletiko.

Drugo, odbrana je od čelika. Ono što je predstavljao Atletiko, sada je Real. U sva tri derbija ove sezone sačuvali su mrežu u Madrilenju, a letos su im komšije dale sedam golova u prijateljskom meču u Americi. To je dokaz koliko je Zidan radio na odbrani i uspeo u nameri da stvori ekipu kojoj je dovoljan gol da pobede, kao što je bilo juče i u Valjadolidu. Polovinu mečeva ove sezone je Real sačuvao mrežu.

Zidan je uspeo, što je jedna od najvažnijih stvari da progura svoje ideje, da sačuva ekipu, da ne učini da tim zavisi od Azara, a sa druge strane vratio je Iska, ali i istrajao sa Valverdeom. Obično je igrao sa pet vezista, ali je posle lošeg prvog poluvremena protiv Atletika promenio formulu i dobio meč. Ekipa mu veruje, ima hrabrosti da se menja tokom meča, kada su ušli Lukas Vaskez i Vinisijus, Zidan je pokazao da svaki igrač ima ulogu.

Pobeda će, kako se Zidan i nadao dodatno oslabiti rivale, Atletiko je van trke, a Barsa će svaki meč morati da igra pod pritiskom. Dodajte tome da će drugi "El Klasiko" biti igran u Madridu i jasno je da je za sada Francuz ispunio sve četiri stvari koje je naumio i to bez pojačanja. Uspeo je da izdrži napad Pereza da ne dovede Eriksena, insistirao je na Valverdeu koji je nezamenjiv, ne treba mu Bejl, i na kraju krajeva, izuzev Mendija i povređenog Azara ostali imaju malo prostora, mada ih drži kao deo tima.

Isterao je svoje i pokazao da je bio u pravu kada je rekao da ovaj tim nije još istrošen i da su sposobni da vrate titulu na "Bernabeu".
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.