Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021, 12:54

Zamka za mamurni Ajaks: Može li PSV da ponovi avgustovski podvig?

Eredivizija: Danas na Johan Krojf areni na programu De Toper, u koji Kopljanici ulaze posle velikog slavlja u Ligi šampiona protiv Dortmunda

Ajaks je trenutno najbolji klub u Holandiji. To je jasno i bez gledanja na tabelu Eredivizije. Nijedan drugi sastav ne može ni da mašta o pobedi nad Borusijom iz Dortmunda, a kamoli da to učini sa 4:0. Devet bodova iz prva tri meča u Ligi šampiona nikada nisu bili dostižan cilj za bilo koga u Nizijskoj zemlji osim Kopljanika. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Amsterdamski velikan je ponovio u utorak taj svoj uspeh iz 1995. godine.

Čemu onda može da se nada PSV Ajndhoven pred okršaj sa Ajaksom, koji je na programu danas od 16.45 časova u 11. kolu Eredivizije? Svemu! Pobedi na neprijateljskoj teritoriji i preuzimanju prvog mesta. Nije realno očekivati da Kopljanici odigraju prvenstveni meč na istom nivou kao pet dana ranije u Ligi šampiona. Da ne budu, barem malo mamurni.

16.45: (1,50) Ajaks (4,50) PSV (6,00)

PSV je svog velikog rivala već hvatao na "foru" u avgustu. U Superkupu Holandije, pre svega dva i po meseca deklasirao ga je sa 4:0 na Johan Krojf areni. Dva brza gola mladog Nonija Maduekea, crveni karton Taljafika, pa mirno čuvanje prednosti i dopunjavanje mreže kada se protivnik predao u finišu meča. Tako je izgledao njihov poslednji duel, 175. De Toper, u kojem szu Filipsovci stigli do 65. pobede. Ajaks ih ima 79.

Koliko je tabela lako promenjiva kategorija pokazuje nam Eredivizija. Posle devet kola Ajaks i PSV razdvaja samo jedan bod, u korist tima koji sa kapitenskom trakom predvodi vođa reprezentacije Srbije Dušan Tadić. Svega jedan poen, a Amsterdamersi su postigli 10 pogodaka više od ekipe iz Ajndhovena i primio 10 golova manje. Gol-razlika mu je 32:2, ali je i pored toga pre samo dva kola izgubio od Utrehta kod kuće sa 1:0. PSV ima dva poraza ove sezone u Holandiji, od rivala iz vrha Vilema Drugog (2:1) i Fajenorda (4:0).

Sastav Erika ten Haga ove sezone na svim frontovima ima samo tri kiksa u vidu dva poraza i jednog remija. Sve ostalo su pobede, a bilo ih je 10. I sve su bile sa najmanje dva gola razlike. Kopljanici pokazuju zavidne performanse i u grupi Lige šampiona, jer su pobedili u sva tri duela. Prvo su deklasirali Sporting u Lisabonu (5:1), potom kod kuće Bešiktaš (2:0) i Dortmund (4:0).

"Ni po koju cenu ne možemo da mislimo da ćemo lako da osvojimo titulu. Naravno da smo zadovoljni trenutnim učinkom, ali sada nam predstoji veoma važan duel sa PSV-om i moramo da se koncentrišemo. Najbolje što možemo. PSV ima utakmicu Lige Evrope iza sebe, pa ćemo ući u susret pod istim uslovima", rekao je Ten Hag pre utakmice.

-----------

Do 13.30 možeš da se uključiš u trku za 100.000 dinara

-----------

Ajaks nema baš lepa sećanja na poslednji dvoboj sa Filipsovcima.

"Sigurno imamo šta da popravimo, iako je to bio početak sezone i trenutno smo u potpuno drugačijem raspoloženju. Biće to velika bitka i već joj se radujem", dodao je 51-godišnjak.

Ekipa koju predvodi trener Rodžer Šmit nije tako ubedljiva kao njen rival, ali neće odstati od borbe za titulu. U grupnoj fazi Lige Evrope je trenutno trećeplasiran u Grupi B sa četiri boda. Prvo je remizirao sa Sosijedadom kod kuće (2:2), potom nije dao šansu Šturmu u Gracu (4:1), a u četvrtak je poražen od Monaka u Ajndhovenu (2:1).

"Pred nama je veoma izazovan program, ali je na nama i kako ćemo da se nosimo sa tim. Idemo u Amsterdam i želimo da pokažemo što bolji učinak, koji će nam doneti ključne bodove. Moramo da se borimo za svaki santimetar prostora", rekao je nemački kormilar Šmit.

EREDIVIZIJA - 10. KOLO

Petak

Vilem Drugi - Fortuna Sitard 1:1 (0:0)

/Kelert 59 - Noslin 54/

Subota

Utreht - Herenven 2:1 (1:1)

/Sila 21, van de Strek 80 - Jansen 23ag/

Zvole - Herakles 1:0 (0:0)

/Van Polen 90pen/

RKC - Sparta 1:0 (0:0)

/Kramer 89/

Nedelja

12.15: (1,80) Tvente (3,60) NEC (4,60)

14.30: (5,90) Kambur (4,10) Fajenord (1,57)

14.30: (1,70) Vitese (3,70) Go Ahed Igls (5,20)

16.45: (1,50) Ajaks (4,50) PSV (6,00)

20.00: (4,40) Groningen (3,50) AZ Alkmar (1,85)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.