ZVANIČNO - UEFA uvodi VAR!

Izvor: Sportske.net, 27.Sep.2018, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVANIČNO - UEFA uvodi VAR!

Više nema dileme, evropska kuća fudbala potvrdila je da kreće sa implementacijom video tehnologije u takmičenjima pod njenom jurisdikcijom.

Sjajne vesti stižu nam danas iz Niona!

Unija evropskih fudbalskih federacija (UEFA) potvrdila je u četvrtak da će od sezone 2019/20 u klupskim i reprezentativnim takmičenjima početi implementacija video tehnologije!

Od naredne sezone popularni VAR (Video assistant referee) počinje da se koristi u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Ligi šampiona i UEFA Super kupu, a na reprezentativnom nivou video tehnologija će se koristiti od Evropskog prvenstva 2020. godine.

"Uvereni smo da ćemo do implementacije VAR tehnologije u avgustu 2019. godine imati dovoljno vremena da uvedemo u upotrebu ovaj robusni sistem i da na vreme obučimo sve sudije kako bi uspešno i efikasno koristile VAR u najjačem klupskom takmičenju na svetu", rekao je predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

Masovnije klupsko takmičenje pod okriljem UEFA biće pokriveno video tehnologijom od sezone 2020/21, što znači da će VAR u Ligi Evrope kasniti jednu sezonu u odnosu na Ligu šampiona.

Ovim je stavljena tačka na višegodišnji sukob mišljenja između FIFA i UEFA jer se evropska kuća fudbala dugo protivila video tehnologiji u fudbalu koju je FIFA prva počela da koristi na takmičenjima kojima upravlja.

#UEFAExCo exclusive: The video assistant referee (VAR system) will be used in the UEFA @ChampionsLeague from next season (2019/20)

It will also be used in:

📺#SuperCup 2019

📺@UEFAEURO 2020 final tournament

📺@EuropaLeague 2020/21

📺#NationsLeague Finals 2021

More to follow pic.twitter.com/C4jmNPNZ8Z

— UEFA (@UEFA) September 27, 2018

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UEFA pristala: VAR i u Ligi šampiona!

Izvor: Mondo, 27.Sep.2018

Video pomoć arbitrima biće uvedena u najjače klupsko takmičenje od sezone 2019/10...Sezona 2018/19 poslednja je u kojoj će Liga šampiona biti igrana bez primene VAR (Video assistant referees) tehnologije. Već od takmičarske 2019/10, VAR stiže i u najjače takmičenje...Evropska fudbalska asocijacija...

Nastavak na Mondo...

Zvanično: VAR od 2019. u Ligi šampiona, zatim i u LE

Izvor: N1 televizija, 27.Sep.2018

Evropska fudbalska unija (UEFA) donela je odluku da se VAR (video assistant referees) od sezone 2019/2020. koristi i u Ligi šampiona...To je potvrdio predsednik UEFA Aleksandar Čeferin..."Imamo dovoljno vremena za implementaciju tog robusnog sistema i obučavanja sudija za njegovo korišćenje. VAR...

Nastavak na N1 televizija...

Dogodine VAR i u Ligi šampiona

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2018

Video-tehnologija za proveru spornih situacija u vodećem klupskom takmičenju evropskog fudbala od sezone 2019/20...Evropska fudbalska unija planira da se VAR koristi i na meču za Superkup i na Evropskom prvenstvu 2020, ali ne i u Ligi Evrope. Drugostepeno takmičenje sačekaće na to još jednu godinu...- Uvereni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.