Vrati se sa štitom ili na njemu:  Arsenal hrabro poginuo... Četvrti put u poslednjih pet godina

Izvor: MozzartSport.com, 18.Mar.2015, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrati se sa štitom ili na njemu: Arsenal hrabro poginuo... Četvrti put u poslednjih pet godina

Vengerovu ekipu ponovo jedan gol delio od četvrtfinala, slaba izdanja u prvim mečevima prve faze Lige šampiona nastavljaju da proganjaju Tobdžije

Čuvena izreka majki spartanskih ratnika - „Vrati se sa štitom ili na njemu“  izgovarana pre slanja sinova u boj poslednjih godina je postala krilatica i fudbalera Arsenala, s tim što su Englezi uvek „birali“ onu drugu opciju. Tobdžije su u prošlih pet sezona Lige šampiona četiri puta ostale bez plasmana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u četvtinu finala jer im je nedostajao samo jedan gol.

Pirovom pobedom u Monaku s rezultatom 2:0 Arsenal je nastavio negativnu tradiciju neuspešnih preokreta posle proćerdanih prvih mečeva u osminama finala.

Prošle sezone je Bajern izbacio londonski tim bez veće drame, ali sezone pre te su Tobdžije svojim plotunom naterale Alijanc Arenu da drhti gledajući njihove samoubilačke pokušaje da nadoknade 3:0 sa Emirata. Ipak Bavarci su izdržali najveći test do finala i na kraju osvojili takmičenje.

Podvig dostojan Spartanaca su izabranici Arsena Vengera mogli da naprave u sezoni 2011/2012 pošto su na San Siru potučeni do nogu od Milana sa 4:0, ali onda u prestonici Engleske za samo 43 minuta postigli tri gola i onda stali...

Opet je taj jedan gol nedostajao, to je posle meča sa Monakom primetio i Aron Remzi.

„Skoro da smo uspeli, ali čini se da je to slučaj svake godine“, rekao je strelac drugog gola.

Arsenal nije imao sreće ni u žrebu te je i 2011. godine imao duel sa budućim osvajačem, Barselona je bila u naponu snage, ali su mladi momci sa Emirata ipak slavili na svom stadionu u prvom meču sa 2:1, a u Kataloniji skupo prodali svoju kožu. Čak su bili i blizu izbacivanja „Vanzemaljaca sa Kamp Noua“ kako su Mesija i drugove tada opisivali svi mediji, pošto je Niklas Bendtner u poslednjim trenucima meča promašio izglednu priliku.

Arsenal je tada skoro celo drugo poluvreme igrao bez Robina van Persija u svom zenitu pošto je Holanđanin dobio drugi žuti karton zbog šutiranja lopte posle sudijskog zvižduka.

Uvek na štitu, nikad sa njim, ali i to zaslužuje poštovanje.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.