Zaksa prejaka za Vojvodinu na startu Lige šampiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2019, 06:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaksa prejaka za Vojvodinu na startu Lige šampiona

Odbojkaši Vojvodine zabeležili su poraz u prvom kolu E grupe Lige šampiona, a bolji od njih bio je šampion Poljske, tim Zakse, koji je slavio 3:0 (25:20, 25:21, 25:21). Ipak, Novosađani su u većem delu utakmice bili skoro ravnopravan protivnik i hrabro se držali skoro do finiša svakog od tri seta.

Novosadski prvotimci ušli su u meč možda sa previše respekta prema velikom protivniku sa druge strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mreže, ali su igrali hrabro i držali se negde do polovine, kada je poljski predstavnik blokom, efikasnijim napadom i sa manje grešaka uspeo da stigne do zavidne prednosti. U nekoliko navrata su zapretili crveno-beli ali nedovoljno za izjednačenje, pa je Zaksa povela 1:0.

Mnogo rasterećenije zaigrali su Novosađani u drugom periodu i posle nekoliko sjajnih poteza poveli 6:2. Ipak, domaćin je dobrim servisom poremetio prijem crveno-belih, iskoristio greške i opet dobrim blokom stigao najpre do izjednačenja (6:6), a onda i do vođstva (12:10). Zamenio je Gavrančić primače, pa se na terenu umesto Perića našao Kovačević. Malo po malo, izjednačili su prvotimci Vojvodine, a onda posle bloka i još jedne dobre akcije poveli 15:13. Bili su crveno-beli ravnopravni takmac sve do samog kraja, kada je do izražaja došlo iskustvo ekipe Zakse. Sa nekoliko odličnih poteza poljski predstavnik je okrenuo rezultat u svoju korist i stigao do 2:0 u setovima.

Vodila se velika borba i u trećem setu, ali razlika između dva tima bila je vidljiva onda kada je to bilo najpotrebnije. U samom finišu, sa nekoliko dobrih servisa, ali i blokom Zaksa je napravila potrebnu razliku.

Iako je meč završen u tri seta, poljski šampion nije imao lak zadatak, a Novosađanima je premijera u Ligi šampiona bila prilika da vide gde su trenutno, da stiču potrebno iskustvo i probiju barijeru, kako bi iz kola u kolo bili sve bolji i tražili svoju šansu u susretima sa drugim rivalima.

"Možemo biti zadovoljni, ovo je prva utakmica, a protivnik je zaista bio jak. Krenuli smo s porazom, ali bilo je važno da vidimo gde smo u odnosu na ovakve ekipe. Nema tu velike razlike, možemo da napredujemo i siguran sam da ćemo igrati još bolje i hrabrije", rekao je trener Vojvodine Siniša Gavrančić.

"Za ovakve mečeve se radi i živi, bila je čast igrati protiv Zakse. Pružili smo dobru partiju, u nekim momentima bili smo i egal, čak i vodili. Njihovo iskustvo je presudilo onda kada je to bilo najvažnije, ali mi nismo nezadovoljni i sigurno ćemo biti još bolji", zaključio je kapiten Vojvodine Stevan Simić.

Do kraja godine će se odigrati prva tri kola u E grupi.

Vojvodina NS seme će u 2. kolu igrati protiv Fridrihshafena u utorak, 10. decembra od 18 časova u dvorani SPC Vojvodina u Novom Sadu, a u 3. kolu, takođe u Novom Sadu, protiv Knak Ruselara u utorak, 17. decembra od 18 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nikola Grbić oborio na pleća Vojvodinu na startu Lige šampiona

Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2019

Ušla je Vojvodina kao autsajder protiv favorizovanog Kenđežin Kozlea, igrala je hrabro, na momente i bolje od Poljaka, ali je sve to bilo nedovoljno da se zabeleži pobeda u prvom kolu odbojkaške Lige šampiona. Tim nekadašnjeg selektora Srbije Nikole Grbića savladao je našeg šampiona sa 3:0...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.