Vidić u najboljem timu 1/8 finala

Izvor: B92, 24.Feb.2011, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidić u najboljem timu 1/8 finala

U sredu su odigrana poslednja dva meča prvih duela osmine finala Lige šampiona, a Nemanja Vidić uvršten je u najbolji tim u izboru portala Goal.com.

Beta

Vidić je ponovo sjajno komandovao odbranom Mančester junajteda koji je remizirao bez golova u Marseju.

Najbolji golman je Gomeš iz Totenhema, u dobrani su pored Vidića još Lam, Douson i Arbeloa, najbolji veznjaci su Lenon, Vilšir i Košta, dok je tri u napadu Eto, Anelka I Raul.

Gome >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << š (Totenhem)

Brazilac nije imao mnogo posla prvog dana osmine finala, mada je u drugom poluvremenu imao dve sjajne odbrane posle pokušaja Marija Jepesa nakon kornera Milana sa desne strane. Gomeš je podigrao samopouzdanje svojim defanzivcima što je na kraju kapitalizovano golom Krauča za minimalnu pobedu Spursa u Milanu.

Filip Lam (Bajern Minhen)

Minhenski Bajern napravio je veliki korak ka eliminaciji aktuelnog šampiona Intera i plasmana u četvrtfinale. Nemci su na "Đuzepe Meaci" slavili sa 1:0, a trijumf je bio rezultat odlične odbrane koja je predvođenja kapitenom Filipom Lamom mirno zaustavljala pokušaje "neroazura".

Majkl Douson (Totenhem)

Jedan od junaka pobeda Totenhema u Italiji svakako je reprezentativac Engleske i kapiten "pevaca" Majkl Douson koji je potpuno uštopovao Ibrahimovića i Robinja, te dobio skoro svaki vazdušni duel u svom kaznenom.

Nemanja Vidić (Mančester junajted)

Junajted nije bilistao u Marseju, ali "crveni đavoli" retko dominiraju na gostovanjima u Ligi šampiona. Ono što je njima najbitnije je da revanš na "Old Traford" čekaju bez primljenog gola, a svakako najzaslužniji za to je kapiten Nemanja Vidić koji je u drugom poluvremenu lako zaustavljao nalete Francuza preko Brandaa.

Alvaro Arbeloa (Real Madrid)

Real ni sedmi uzastopni put nije uspeo da savlada Olimpik Liona, ali nije ni poražen na "Žerlanu". Arbeloa nije bio opasan u napadu "kraljevskog kluba", fokusiravši se da pazi na nezgodnog Mičela Bastosa, ali je bez greške odradio svoj posao u odbrani otklonivši svaku opasnost po gol Ikera Kasiljasa sa desne strane.

Aron Lenon (Totenhem)

Jasno je da je najveću pobedu u prvom meču osmine finala ostvario Totenhema, a najzaslužniji za to bio je Aron Lenon. U trenucima kada je Milan ozbiljno pretio golu Gomeša, Jepes dva puta bio na korak od pogotka, Modrić je otvorio kontru koji je ekspresno završio brzonogi Lenon prevarivši upravo Milanovog Kolumbijca i onda proigravši usamljenog Krauča za slavlje londonskog tima.

Džek Vilšir (Arsenal)

I pored pobede Totenhema, svi i dalje pričaju o preokretu Arsenala protiv jednog od glavnih favorita Barselone na "Emirejtsu". Golove za slavlje "tobdžija" jesu postigli Van Persi i Aršavin, ali je ključnu ulogu odigrao tinejdžer Džek Vilšir koji je zasenio dominantni vezni red Katalonaca predvođen Čavijem i Inijeston, koji su posle Lionela Mesija bili najbolji fudbaleri sveta prošle godine. Vilšir je u potpunosti zamenio Fabregasa i Songa koji su daleko od svoje forme, i inteligentnim pasovima izluđivao rivala.

Daglas Košta (Šahtjor)

Ukrajinski Šahtjor je ove sezone prvi put izborio plasman u nokaut fazu Lige šampiona, a zahvaljujući sjajnim Brazilcima "rudari" su vrlo blizu plasmana među osam najbljih. Jedan od "karioka" koji je blistao na "Olimpiku" protiv Rome (3.2) bio je Daglas Košta koji je bukvalno "pokidao" odbranu "vučice". Košra je Ukrajincima doneo prednost sjajnim golom, a potom je iskoristio grešku Risea i proigrao Luisa Adrijana za 3:1.

Nikolas Anelka (Čelsi)

Londonski Čelsi je imao najviše sreće prilikom žreba pošto je izvukao totalnog autsajdera Kopenhagen, ali s obzirom na trenutno formu, "plavci" nisu mogli da previše mirni putuju na prvi meč u Danskoj. Ipak, za bolju atmosferu u ekipi pobrinuo se Francuz Nikolas Anelka koji je sa dva gola skoro skoro završio posao Čelsija za plasman među osam najboljih.

Raul (Šalke)

Šalke se muči u Bundesligi, jedva stiže do pobede, ali je tokom leta napravio sjajan posao na transfer tržištu pošto je u svoj tim doveo čuveka rođenog za postizanje golova u Ligi šampiona. Valensija je bila veliki favorit protiv Nemaca na "Mestalji", ali je protiv sebe imala Raula Gonzalesa Blanka koji je navikao da trese mreže španskih klubova pa je njegovim golom Šalke stigao do velikih 1:1 pred revanš u Gelzenkirhenu.

Samjuel Eto (Inter)

Svi igrači koji su izavrani u najblji tim su na neki način doprineli uspehu svog tima. Jedini koji je zadovoljio i pored poraza je napadač Intera Samjuel Eto. Kamerunac je jedini pretio golu Bajerna, ali je većinu njegovih pokušaja zaustavio sjajni golman Nemaca Tomas Kraft. Eto nije zaslužio da bude u poraženom timu u sredu, potpuno izolovan, sa minimalnom pomoći saigrača u napadu, ali je i u toj situaciji bio opasan po gol Bajerna. Nije izgubio ni jednu loptu, a od gola ga je odvojio samo pomenuti Kraft sa dve briljantne intervencije.

Liga šampiona, osmian finala:

Milan – Totenhem 0:1

Valensija – Šalke 1:1

Arsenal – Barselona 2:1

Roma – Šahtjor 2:3

Olimpik Lion – Real Madrid 1:1

Kopenhagen – Čelsi 0:2

Inter – Bajern 0:1

Olimpik Marsej – Mančester junajted 0:0
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.