Vidić je sjajan u Interu

Izvor: Danas, 19.Okt.2014, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidić je sjajan u Interu

Beograd - Originalni trofej Lige šampiona i drugi put je „posetio“ Srbiju zahvaljujući UniCredit banci, a ovaj put promoter je proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković zajedno sa Mičelom Salgadom. „Ušati“ trofej bio je izložen u Beogradu proteklog vikenda, a prikazan je i u Novom Sadu i Nišu. Stanković je izdvojio vremena da za naš list govori o nekim upečatljivim momentima iz svoje karijere kao i svetskim zvezdama sa kojima je sarađivao.

Kolika >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Vam je značajno što učestvujete u projektu koji je odlično prošao kod ljubitelja fudbala?

- Velika mi je čast što radim na ovakvom projektu. Pratio sam priču i dok je čuveni Luis Figo bio promoter i drago mi je što mi je UniCredit banka dala šansu da u mom gradu, u mojoj zemlji budem ambasador trofeja. Drago mi je što je veliki broj iskrenih ljubitelja fudbala došlo da podelimo emocije prema ovom sportu, Ligi šampiona i što smo i ja i Slagado pokušali da prenesemo ono što smo mi osećali kad smo podizali trofej najvažnijeg evropskog takmičenja.

Prošle godine oprostili ste se od karijera i u Interu i u reprezentaciji Srbije. Koji Vam je oproštaj teže pao?

- Ne može da se meri. I jedno i drugo mi je baš teško palo, pomešale su mi se i sreća i tuga i stvarno je nešto neopisivo iako svi mi profesionalni sportisti znamo da kraj karijere dolazi kad tad. Uvek sam odvajao klub i reprezentaciju pa tako i ovog puta. Snimke oproštaja sam morao da odgledam jer u trenutku kada se sve događalo doslovno nisam znao gde se nalazim.

Iako ste stranac, u Milanu su vas od početka navijači sjajno prihvatili. Čime mislite da ste najviše zaslužili njihovo poverenje?

- I dan danas imam fenomenalan odnos sa njima. U svakom momentu sam davao sve od sebe za Inter bilo to dovoljno ili ne u tom trenutku. Oni su to znali da cene.

Mnogi kritikuju Nemanju Vidića u dresu Intera. Kako Vi gledate na njegove partije u Seriji A?

- Nije prenošena prava slika o Vidiću u Interu. Njegove utakmice su na visokom nivou, iako ekipa ponekad podbaci. Mediji previše prave dramu kada skrivi penal ili zaradi karton što uopšte nije tako strašno. Zadovoljan sam njegovom igrom u Seriji A.

Koja je glavna razlika između srpskog i italijanskog derbija?

- Derbi između Intera i Milana je događaj, bude 80.000 ljudi, sve je skockano, sređeno dok je u Beogradu sve nekako spontanije i potpuno drugačije. Za mene je svaki derbi bio nešto posebno, i kada sam „igrao“ kao navijač i posle kao profesionalni fudbaler. Tuga ili sreća posle meča su mnogo intenzivnije nego posle drugih utakmica.

Tokom duge karijere ste sarađivali sa brojnim zvezdama, od kojih su najatraktivniji ljubiteljima fudbala Zlatan Ibrahimović i Žoze Murinjo. U kakvom sećanju su Vam ostali?

- Ibrahimovićev stav prepotentnog fudbalera je jedno, a ono što je on u privatnom životu drugo. Verovali ili ne vrlo je stidljiv, ali ne odustaje od svog medijskog imidža. S druge strane za mene će Žoze Murinjo ostati uvek „special one“, čovek kom sam neizmerno zahvalan za sve i jer mi je omogućio da uhvatim poslednji voz za osvajanje Lige šampiona. Dosta sam naučio od njega i puno mi je značila saradnja sa njim za kasnije.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.