Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021, 11:33

Vest Hem na bod od Lige Evrope, Totenhem beži od Konferencije, šansa za Lester i Arsenal

Naravno, tu je i borba za Ligu šampiona...

Ciljna ravnina i klubovi u sprintu. Doduše, neki su se tek zaleteli, kao Liverpul serijom od četiri pobede, a neki kao da gube dah ili čak nezainteresovano ide ka finišu. Totenhem je recimo, posle dva poraza u poslednja tri kola, ozbiljno ugrozio izlazak u Evropu i čini se da u sudar sa Lesterom, koji se i dalje nada Ligi šampiona, ulazi sa jedinim motivom da – izbegne nastup u novoosnovanoj Konferenciji.

Hajde >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ipak da se podsetimo ko šta juri u poslednjem kolu Premijer lige.

LIGA ŠAMPIONA

Mančester Siti i Mančester junajted sigurni, Čelsi, Liveprul i Lester se rvaju za preostala dva mesta. Čelsi ima bod više od dva takmaca i pobeda na gostovanju kod Aston Vile mu garantuje novi izlazak na evropsku scenu, čak i u slučaju da ne savlada Mančester Siti u ovosezonskom finalu Lige šampiona. Ako Lester ne pobedi Totenhem odgovara mu čak i poraz sa najviše dve razlike. Lesteru ni pobeda ne garantuje ništa, pošto je bodovno poravnata sa Liverpulom, ali ima gol razliku +20, a Redsi +24. Teško da će Lisice baš toliko “natankati“ Totenhem.

LIGA EVROPE

Lester je kao osvajač FA kupa siguran, pod uslovom da ne ode u Ligu šampiona ili je Čelsi ne osvoji i pride ispadne iz top četiri i tako i petom engleskom klubu ne otvori mesto u elitnom kontinentalnom takmičenju. Ako se to dakle ne desi, Lester kao osvajač Kupa ili peti i šesti na tabeli idu u Ligu Evrope. Jedan dakle od ovih koji se bore za Ligu šampiona i šesti na tabeli. Najbliži tome je Vest Hem, kome i bod protiv Sautemptona na domaćem terenu garantuje izlazak na međunarodnu scenu. Šanse ima i Totenhem, pa i Everton, ali Karamele samo matematičke, pošto imaju tri boda manje od Vest Hema i gol razliku +4 naspram +12 Čekićara. A u poslednjem kolu gostuju kod Mančester Sitija.

KONFERENCIJA

Na kraju, Konferencija, tamo ide sedmi na tabeli, pošto je Liga kup uzeo Mančester Siti. Sedmi je trenutno Totenhem, ali se čini da Pevci nisu baš zagrizli da igraju novoosnovano takmičenje. Štaviše, posle poraza od Lidsa i Aston Vile u poslednja tri kola deluje da su spremni da nekome prepuste putovanja po Evropi. Možda novac iz tog takmičenja pokriva dobar deo budžeta klubovima iz siromašnijih zemalja, poput Srbije recimo, bogatim engleskim klubovima je to sića, a moglo bi da im smeta kad sledeće sezone kroz prvenstvo pokušaju da se domognu Lige šampiona. Posebno zato što bi Totenhem ovog leta mogao da ostane bez Harija Kejna. Pitanje je zato koliko će zapinjati protiv Lestera. Tu se dakle zaista otvara šansa za Everton, pa čak i Arsenal, koji kod kuće čeka Brajton. I svakako ima veće šanse za pobedu no Everton protiv Sitija.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.