Van Gal: Solskjer takođe parkira autobus, ali pobeđuje

Izvor: RTS, 27.Mar.2019, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van Gal: Solskjer takođe parkira autobus, ali pobeđuje

Holandski stručnjak i nekadašnji trener Junajteda Luj van Gal izjavio je da sadašnji trener "crvenih đavola" Ole Gunar Solsjker nije doneo prevelike taktičke promene u odnosu na njegovog prethodnika Žozea Morinja.
Solskjer je Morinja nasledio u veoma teškoj, kako moralnoj, tako rezultatskoj krizi, ali je uspeo da "oživi" tim, koji je potom eliminisao PSŽ i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Takođe, Junajted je sustigao lidere tabele, pa se trenutno nalazi na petoj poziciji, sa samo dva boda zaostatka za Arsenalom koji je na četvrtom mestu.

Nekadašnji trener Junajteda Van Gal nije ubeđen u taktički preporod ekipe, koliko samo moralni.
"Nakon mene došao je Morinjo, koji je instalirao tu taktiku parkiranja autobusa i igranja na kontre. Sada je tu trener koji gaji isti stil igre, ali je glavna razlika ta što Solsjker dobija utakmice. Iako nisam prisutan i ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, utisak se stvara da je atmosfera na mnogo boljem nivou"
"Stil fudbala koji Junajted već duže vreme igra nije kao onaj koji je forsirao Ferguson. Tim je sada vezao dva poraza i glavni cilj mora biti plasman u Ligu šampina, ono što je meni pošlo za rukom. Zanimljivo je da oni mogu da osvoje Ligu šampiona upravo zbog tog defanzivnog sistema, koji je težak za eliminisanje"
Van Gal je kritikovao Morinja i Solsjkera za to što "nisu dali prevelike šanse mladima da se razviju i zablistaju".
"Mnogi treneri, poput Morinja, ne daju priliku mladima. Da, daju im pet minuta, Solsjker im daje deset, ali to nije šansa. Šansa za mladog igrača je utakmica, a ne minuti".

"Pročitao sam negde da je Morinjo rekao da sam ja mladima davao šansu iz potrebe zbog povreda ili iz radi bilo kakve promene. To nije tačno. Mančester je imao 30 igrača, ja sam smanjio taj broj na 23 i onda izabrao mlade igrače da popunim roster. To sam radio u svakom klubu i zato svi mladi igrači koje vidite danas u Junajtedu su upravo pod mojom komandom zabeležili debitantske nastupe", zaključio je Van Gal.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.