Izvor: HotSport.rs, 27.Avg.2015, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMEPLOV: Kako je ON zaplakao kada je izbacio svoj Real iz Lige šampiona… (VIDEO)

Jedno od najvećih iznenađenja finala Lige šampiona desilo se 2004. godine, kada su se u njemu sastali Porto i Monako, tu sezonu je obeležio španac na pozajmici u dresu Monaka, jedan od najzaslužnijih što je francuski klub uspeo da dogura do same završnice, on je te sezone poneo tituli najboljeg napadača i strelca takmičenja – Fernando Morijentes.  

Nakon dolaska jednog od najboljih napadača svih vremena, brazilca Ronalda, Morijentes je dobijao sve manje >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << prilike, te na kraju odlazi na pozajmicu u Monako. Ali, sudbina je htela da se Monako i Real Madrid upravo te godine sastanu u četvrtini finala Lige šampiona. Prvu utakmicu pobedio je Real rezultatom 4:2, Morijentes je tada postigao drugi gol za Monako u 83. minutu i ostavio svoj tim u igri.

Usledila je druga, odlučujuća utakmica 6. aprila, 2004. godine u Monaku. Domaći su morali da idu na sve ili ništa. Međutim, nije krenulo dobro, upravo je taj tandem, Ronaldo-Raul, doveo “kraljevski” klub u vođstvo, tada, u tom 36. minutu, kada je Ronaldo nakon sjajnog prodora asistirao Raulu za 1:0, činilo se da je sve gotovo. Ipak, Francuzi se nisu predavali, u nadoknadi vremena prvog poluvremena, Žili je postigao pogodak i to upravo nakon asistencije Morijentesa, koji se i sam upisao u strelce u drugom poluvremenu maestralnim golom glavom, na kraju je Monako slavio rezultatom 3:1 i prošao dalje, a Morijentes je čak i zaplakao…

Podsetimo, u polufinalu Monako ne nadigrao londonski Čelsi, Morijentes je u tom dvomeču postigao dva gola. Ali u velikom finalu Monako je poklekao pred tada najjačom ekipom u istoriji ovog kluba, Portom. Španac je tu sezonu završio titulom najboljeg napadača i strelca sa 9 postignutih golova.
Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta
The post VREMEPLOV: Kako je ON zaplakao kada je izbacio svoj Real iz Lige šampiona… (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.