VAR tehnologija u Ligi šampiona?

Izvor: BKTV News, 22.Avg.2018, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAR tehnologija u Ligi šampiona?

Mundijal u Rusiji bio je veliki test za VAR tehnologiju, koja je doživela uspeh, pa sada UEFA razmatra uvođenje iste u Ligu šampiona.

Prema pisanju španske Marke, već od ovosezonskog četvrtfinala najelitnijeg klupskog takmičenja, VAR tehnologija biće u upotrebi. O predlogu će se razmatrati na sednici Komiteta klupskih takmičenja u Monaku, 27. septembra ove godine.

Do sada UEFA nije uvela video tehnologiju iz dva razloga. Prvi je mali broj sudija >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sa iskustvom korišćenja VAR-a, a drugi je problem sa uslovima na nekim stadionima na kojima će se igrati Liga šampiona. Pitanje je šta će se desiti ako se među osam najboljih ekipa u Evropi plasira neki tim sa lošijom infrastrukturom, kako će Evropska kuća fudbala rešiti taj problem.

Ove sezone, VAR tehnologija se koristi u najjačim ligama Španije, Italije, Nemačke, Francuske, Portugala, Turske, Belgije i Poljske, dok će se u Engleskoj koristiti u kup takmičenjima.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.