Uživo: Mesi za istoriju! Bajern izjednačio na 1:1 sa igračem manje, prvenac Suareza!

Izvor: Blic, 25.Nov.2014, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Mesi za istoriju! Bajern izjednačio na 1:1 sa igračem manje, prvenac Suareza!

Na programu je još šest utakmica petog kola Lige šampiona, a mečeve iz grupa E, F, G i H možete pratiti uz Blicsport.rs blog uživo.

Novi trenutak za fudbalsku istoriju dogodio se u 38. minutu utakmice na Kipru - Lionel Mesi je na pravom mestu podmetnuo nogu i sproveo loptu u mrežu APOEL-a za 72. gol u Ligi šampiona, pa se osamostalio na čelu večne liste strelaca u ovom takmičenju, a na drugom mestu ostao je Raul sa golom manje.

Sporting kao da prati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Čelsi u grupi G i poput londonskog tima vodi sa 2:0 - Nani je napravio pravu malu majstoriju, sa leve strane se ušetao u "srce" kaznenog prostora uz pet, šest uspešnih driblinga i nakon što je jednom bio izblokiran, iz drugog pokušaja matirao je Handanovića.

Jedini meč bez pogodaka sada ostaje onaj između Šahtjora i Bilbaoa, jer je PSŽ poveo na svom terenu protiv Ajaksa.

Ibrahimović je prebacio loptu do Lavecija koji je izbegao ofsajd zamku i dodao do Edinsona Kavanija kome nije bilo teško da sa leve strane zatrese nebranjenu mrežu za 1:0.

Liga šampiona, 5. kolo:

Grupa E:

CSKA Moskva - Roma 1:1 (0:1)

(Berezucki 90+3 - Toti 43)

Mančester Siti - Bajern 1:0

(Aguero 22pen)

Grupa F:

Pari Sen Žermen - Ajaks 1:0

(Kavani 33)

APOEL - Barselona 0:1

(Suarez 27)

Grupa G:

Sporting - Maribor 1:0

(Mane 10)

Šalke - Čelsi 0:2

(Teri 2, Vilijan 29)

Grupa H:

BATE - Porto 0:3 (0:0)

(Erera 56, Martinez 65, Teljo 89)

Šahtjor - Atletik Bilbao 0:0

Na isteku pola sata igre u Gelzenkirhenu puleni Žozea Murinja povisili su na 0:2 pošto su Vilijans i Azar odigrali dupli pas, a Brazilac je iskosa sa desne strane pogodio bliži ugao uz pomoć i nešto lošiju intervenciju golmana Farmana.

Fudbaleri Barselone vode na gostovanju APOEL-u golom Luisa Suareza koji je dominaciju svog tima krunisao sjajnim driblingom petom i udarcem iskosa sa leve strane u dalji ugao za 0:1 i prvi pogodak u dresu katalonskog kluba.

Trener Bajerna Pep Gvardiola je sredinom prvog poluvremena zbog isključenja Benatije morao da napravi prinudnu izmenu, pa je umesto veziste Rodea na teren poslao štopera Dantea.

Jedan od odlučujućih trenutaka meča u Mančesteru odigrao se u 20. minutu - Serhio Aguero je umakao čuvarima, Benatija ga je sustigao i oborio sa leđa kao poslednji igrač u svom kaznenom prostoru, pa je epilog bio crveni karton za štopera Bajerna i penal za Siti.

Odgovornost je preuzeo oboreni Argentinac, na nepisano pravilo da najstrožu kaznu ne izvodi oboren igrač Kun se nije obazirao, već je sa bele tačke pogodio desni ugao za 1:0.

Zapretio je Bajern u 20. minutu preko Robena koji je protutnjao levom stranom i centrirao na drugu stranu gde je Rafinja natrčao na loptu i tukao iz prve, ali je Fernando pravovremeno uklizao i izblokirao njegov šut.

Napadi Sitija uglavnom idu preko desne strane, gde je Navas odložio loptu za Milnera a njegov oštar centaršut je Ćabi Alonso sproveo u korner, posle koga nije bilo opasnosti po Nojera.

Uvodnih 13 minuta u Mančesteru proteklo je u prilično mirnom ritmu, a remi iz Moskve obradovao je Siti koji ne mora da juri pobedu nad Bajernom, već i bodom ostaje u igri za osminu finala pred poslednje kolo i gostovanje Romi.

Jedini udarac na Etihadu za sada uputio je Roben i to pored gola Harta u 11. minutu.

Uz odličan dribling Žeferson je prošao po levom boku i centrirao u peterac, odbrana Maribora je zakazala, a Mane je to spremno dočekao i sa druge stative lako sproveo loptu u mrežu za 1:0.

Pogodak Džona Terija u drugom minutu protiv Šalkea je najbrži koji je Čelsi postigao u istoriji Lige šampiona.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.